Et system uten spisser tiltaler Rodgers

Brendan Rodgers er imponert over europamester Spania. Spanjolene spilte store deler av mesterskapet uten en spiss på banen, og det er et system han kan tenke seg å bruke i Liverpool.

Brendan Rodgers er imponert over Spania, som kanskje er det beste landslaget noensinne?
- Åpenbart i min tid. Et utrolig lag. Det motet og arbeidet som ligger i å få spillerne til å spille på denne måten, og disse guttene leverer uke etter uke. Når det kommer store turneringer, leverer de også. Vi (Swansea City) pleide å forsvare oss med ballen. Folk i dette landet forstår ikke det helt. De tror at du forsvarer deg uten ball. De hadde perioder de hvilte med ballen, og det var deres måte å forsvare seg på fordi du ikke kan presse og score hvert minutt av kampen. Hvordan de gjorde det og hvordan de koordinerte det, var helt fantastisk. Men det viktigste er at det er effektivt, og det er strålende å se på, sier Brendan Rodgers til TalkSport.

Spania spilte uten spisser, og er det en fremtid for det i Premier League?
- Ja, jeg gjorde det i fjor. Jeg tror alt handler om gjennombrudd. Vi snakket om det, og det er noe jeg ser for meg at jeg skal ta med til Liverpool. Ballinnehav er ikke noe bra isolert sett. Det må være gjennombrudd. Hvis dere ser på scoringene til Spania i finalen, hadde de gjennombrudd så vel som ballinnehav. Fabregas spilte spiss, men han var egentlig ikke det. Han lå i en fri posisjon. Pasningen han fikk på løpet inn i bakrommet ga det første målet til Silva. Den andre scoringen kom ved en gjennombruddsball til venstreback Alba, som gikk på et flott løp.  Det tredje målet kom ved at de vant ballen tidlig tilbake på en overgang mens Torres gikk på et gjennombruddsløp. Jeg synes det noen ganger er veldig lett å sette fingeren på at en spiss alltid vil spille spiss. Dere kan se på Spania, og Barcelona med Messi, at det er noe som fungerer. Det som er viktig er hva spillerne gjør i de posisjonene, og det gir deg mulighet til å vinne kamper.

Og vil han jobbe med det defensive i Liverpool, noe laget slet med forrige sesong?
- Jeg tror ethvert fotballag, spesielt når du spiller possessionorientert, vil forsøke å begrense motstanderen til få sjanser, og det vil være planen. Hvis dere ser på Liverpools statistikk i fjor, synes jeg Kenny var veldig uheldig. De dominerte så mange kamper, men mislyktes med å finne veien til nettmaskene. Defensivt var de forholdsvis sterke. Det gjelder bare å prøve å forbedre det som har skjedd de seneste årene og gi spillerne selvtillit til å gå ut og vinne kamper.