Ett minutts stillhet på Wembley

Kommende søndag er det 23 år siden Hillsborough-tragedien. Dette blir markert med ett minutts stillhet før avspark mellom Liverpool og Everton i lørdagens semifinale på Wembley.

Hillsborough-familiene hilser avgjørelsen om ett minutts stillhet i forkant av FA-cupsemifinalen velkommen. Leder i Hillsborough Family Support Group, Margaret Aspinall, kaller det en flott og passende gest.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard vil også overrekke Hillsborough-familiene en symbolsk blomsterbukett før avspark, og spillere fra begge lag vil legge symbolske blomster til minne om de 96 Hillsborough-ofrene langs banen.

Samtlige spillere på banen vil også bære sørgebånd. Det samme vil være tilfelle når Chelsea møter Tottenham i den andre semifinalen, på søndag.

- Dette er en flott gest fra fotballforbundet, fordi kampen kommer så tett på årsdagen for tragedien. Fotballforbundet ringte meg og spurte om vi ønsket ett minutts applaus eller ett minutts stillhet, og vi syntes at ett minutts stillhet var mest passende, for det er det vi alltid har hatt når vi minnes Hillsborough-tragedien, sier Margaret Aspinall til Liverpool Echo.