Ferguson vil at Evra og Suarez skal håndhilse

Manchester United-manager Alex Ferguson oppfordrer Patrice Evra og Luis Suarez til å ta hverandre i hånda dersom de begge starter neste helgs ligakamp på Old Trafford. Ferguson er også ute med kritikk av tidligere Liverpool-stopper, nå BBC-ekspert, Alan Hansen.

Manchester United og Liverpool vil neste helg spille mot hverandre for første gang etter at Luis Suarez har sonet ferdig straffen han fikk etter rasismeanklagen fra Patrice Evra. Det vil utvilsomt føre til en betent atmosfære på Old Trafford, hvor Suarez antagelig må regne med kraftige mishagsytringer fra publikum dersom han spiller kampen.

Vertenes manager, Alex Ferguson, har gitt Patrice Evra råd om ikke å ignorere Luis Suarez når lagene skal håndhilse på hverandre før kampstart. Ferguson akter å la Evra ta den endelige avgjørelsen selv, men mener altså at franskmannen ikke bør forlenge krangelen mellom de to.

- Evra bør applauderes for at han rapporterte Suarez, og sa fra. Han har ingenting å skjemmes over. Saken er oppgjort. Han kan heve seg over det som har skjedd, uttalte Ferguson på sin pressekonferanse i går.

Ferguson er ellers forbannet på Liverpool-legenden Alan Hansen, som har kommet med kritikk av dagens United-mannskap i forbindelse med programmet «Match of the Day» på BBC.

- Han har i ettertid prøvd å endre på kritikken han kom med, og hevdet at det han sa kun gjaldt vår borteform. Men jeg har lest utskriften, og han sa at vi har vært elendige i halvannet år nå. Han nevnte ikke bortekamper. Så han har egentlig gravd sin egen grav.

- Han er i en ansvarlig posisjon, og det er helt tydelig at han sa dette med vilje uken før vi skulle møte Liverpool. Jeg forstår det, fordi han er tidligere Liverpool-spiller og kompisen til Kenny Dalglish, så han prøvde å piske opp stemningen litt. Men han burde vært mer ansvarsfull.

- Vi har spilt i en europacupfinale, kom til semifinalen i FA-cupen og vant ligaen med ni poeng, så vi kan ikke ha vært så elendige. Muligens er han ikke så veldig god på språk.