Før kampen: Liverpool - West Bromwich

Kampen har avspark søndag 22. april klokka 17.00, og vises direkte på TV2 Premier League HD2. Neil Swarbrick dømmer.

De røde vertene har falt ned til åttende plass etter en lang rekke med svake ligakamper, og har dermed utspilt sine sjanser om å få en plass i Mesterligaen kommende sesong. De to seneste kampene er likevel vunnet, mot Blackburn og i FA-cupsemifinalen mot nabo Everton.

West Bromwich kommer fra en 1-0-seier mot Queens Park Rangers på hjemmebane. Graeme Dorrans scoret kampens eneste mål. Klubben har fått for vane å vinne hjemme, men tape borte etter nedsablingen av rival Wolverhampton i februar. De ligger på 13. plass før kampen, og har foreløpig trygg avstand ned til nedrykkskrigen.

Rød seier på The Hawthorns
I slutten av oktober i fjor gjestet Anfield-klubben søndagens motstander. Luis Suárez skaffet de røde et straffespark allerede etter åtte minutter, og Charlie Adam sørget for en tidlig ledelse på The Hawthorns fra krittmerket. Omgangen var siden sjansefattig, men Liverpool hadde kula oftest i laget. Kun sekunder før pause utnyttet Suárez og Andy Carroll store hull i vertene. Da laget jaget en utlikning, blottet forsvaret seg bakover og sørget for fritt spillerom for Suárez. Han fant Carroll, som mottok ballen alene med keeper. Kraftspissen fikk akkurat avsluttet foran en utrystende Ben Foster, og de røde gikk til pause med 2-0. Den siste halvdelen av kampen endte målløst, og Liverpool vant sin femte Premier League-seier på West Bromwich sitt territorium.

West Bromwich – Liverpool 0-2 (0-2)
0-1: Adam str (9)
0-2: Carroll (45)

WBA: Foster – Reid – McAuley – Olsson – Jones – Brunt – Mulumbu (Dorrans 63) – Scharner (Morrison 58) – Thomas – Tchoyi (Cox 71) – Odemwingie

LFC: Reina – Johnson – Škrtel – Agger – Enrique – Henderson – Adam – Lucas – Downing – Suárez (Bellamy 82) – Carroll

Klubbene har spilt elleve kamper i dette årtusenet. Liverpool har vunnet ti og tapt kun én. De røde er også best totalt sett, med 63-37-35. På Anfield har vertene vunnet 35 av 65 kamper. Albion har vunnet ti kamper på Anfield i historien.