Fornøyd duo

Jordan Henderson og Dirk Kuyt er begge høyt oppe dagen etter de vant sitt første trofé med Liverpool. Kuyt glad for å endelig vinne et trofé, etter å ha vært tapende finalist for klubb og landslag.

Liverpool hentet Jordan Henderson fra Sunderland i fjor sommer, og kun Pepe Reina spilte flere kamper fra start i Carling Cup enn midtbanespilleren. Henderson startet seks av syv kamper i turneringen, og sier han aldri kommer til å glemme følelsen da han vant sitt første trofé.

- Det er så klart en god følelse. Jeg vil aldri glemme det vi klarte å oppnå i går. Det var en stor dag for alle de involerte, og en vi aldri vil glemme. Det var en strålende følelse, en flott dag og det vanskelig å beskrive det med ord, men du fikk en emosjonell følelse etter kampen, og forhåpentligvis vil vi ha mange flere slike, sa Henderson til SkySports News.

Dirk Kuyt startet gårsdagens finale på benken, men kom inn og scoret i andre ekstraomgang. Han var også sikker fra ellevemeteren. Kuyt scoret også Liverpools mål i Champions League-finalen i Athen i 2007, men dette var hans første vinnermedalje med de røde.

- Jeg har noen medaljer, og til slutt er det kun det som teller, og dette er som en gullmedalje, sier Kuyt, som tidligere har vunnet den nederlandske cupen med Utrecht i 2003, og var tapende finalist i fotball-VM med Nederland i 2010.

- Dessverre har jeg tapt Champions League-finalen og VM-finalen, men å vinne Carling Cup betyr noe spesielt for meg. Jeg har snart vært her i seks år nå, og jeg kom til Anfield for å vinne troféer, så jeg er veldig glad med hvordan vi har spilt som lag. Dersom du vil bli husket som fotballspiller må du vinne troféer, og jeg er glad jeg har fått gjort det med Liverpool.

- Du kan si at Carling Cup ikke er det viktigste troféet - men det er det for meg. For meg vil Wembley for alltid være et spesielt sted. Det å være involvert, score, og så sette et viktig straffespark i en finale er noe du aldri vil glemme.

- Jeg tror dette troféet er veldig viktig for fremtiden til Liverpool. Alle ventet på denne pokalen, meg selv inkludert, men nå som den er vunnet er det forhåpentligvis den første av flere som vil komme. Forhåpentligvis vil vi snart være tilbake.

- Jeg var skuffet over at jeg ikke startet, men du må legge det til side, fordi et trofé er mye viktigere enn de 11 spillerne. Vi må gjøre det sammen, og jeg synes vi gjorde det. Det var utrolig å score i ekstraomgangene, og å ha sjansen til å avgjøre kampen foran alle supporterne som kom til London. Det å score var utrolig, og da jeg reddet på streken 30 sekunder før slutt tenkte jeg at dette ville gå veien. Men en må gi kreditt til Cardiff som jobbet knallhardt og scoret utligningsmålet like før slutt slik at det gikk til straffer.

- Å ha troen er det viktigste. Jeg trodde på meg selv, og laget trodde på seg selv. Jeg satt med følelsen av at vi måtte kjempe helt inn. Da Steven brente straffen sa jeg at han skulle glemme det, fordi vi har en god målvakt og henger fortsatt med. Vi måtte bare sørge for å sette resten av straffene og vinne kampen, avsluttet Kuyt i følge sportinglife.com