Forsvarstale fra Kenny

FSG har kvittet seg med flere sentrale personer i klubben de siste ukene, og flere kan følge. Kenny Dalglish mener at det store bildet forteller at man har gjort en bra sportslig jobb siden han tok over.

Fotballdirektør Damien Comolli, medisinsk sjef Peter Brukner og nå mediasjef Ian Cotton har mistet jobben på Anfield i det siste, og det ligger i luften at flere kan følge. Engelsk presse mener at manager Kenny Dalglish også er i faresonen. Det var utgangspunktet da media på fredag møtte skotten to dager før sesongens siste kamp.

- Jeg tror vi er fornøyd med mye som har skjedd her, forklarte Dalglish til The Guardian. - Når en tenker på januar i fjor (da han tok over som manager), ble vi i den første kampen slått ut av FA-Cupen av Manchester United på Old Trafford. Vi var ute av Carling Cup, men med i Europa League. Vi var fire poeng unna nedrykk, slik at jeg synes vi har kommet et godt stykke det siste året.

- Finansielt stemmer heller ikke tallene med det regnskapet som ble lagt ut for et par uker siden. Det fortalte at i juli 2011 var det £40M i rødt når det gjaldt transfers, men siden har vi solgt spillere for £17M. Raul (Meireles) gikk for £12M og David NGog gikk til Bolton for £5M. Det bringer tallet ned til £23M netto, noe som ikke er så ille er det vel?

- Eierne er mer utdannet enn meg og vil også se dette. De vil se det store bildet. De ville ikke få alt på plass i løpet av 18 måneder. Hva de så for seg kan bare John og Tom selv svare på. For meg er det å vinne et trofé for første gang på seks år og komme tilbake til Europa ikke så verst.

- Nei, men det er utdannede mennesker, og jeg er sikker på at de forstår. De forstår seg også på sport, svarte Kenny på antydninger om at John W. Henry og Tom Werner ikke vil ha kunnskaper og erfaring med engelsk fotball. – De vil skjønne hva vi prøver å gjøre.

- Budsjettet har aldri blitt tallfestet, svarte manageren på spørsmål om det var tilfellet at han ville få et beskjedent beløp å bruke i sommerens transfervindu. – Vi har allerede startet å arbeide med det. Hvis vi mener det er ting som må gjøres, da vil det være planer som kan få det gjennomført.