Full runde med EM-kvalik for U19 i dag

Flere av Liverpools mest lovende juniorer vil være i aksjon når det er full runde i eliterunden i EM-kvalifiseringen for U19-landslag i ettermiddag og kveld. 16 år gamle Lloyd Jones blir belønnet for fin fremgang med en spesiell kontrakt.

Jack Robinson og Jack Dunn skal i aksjon for England U19, som møter Slovenia i EM-kvalfiserinskamp i Preston. Avspark på Deepdale er klokken 20.30.

I Serbia skal Krisztian Adorjan forsøke å hjelpe Ungarn til seier over Romania. Avspark på Stadion Slana Bara i Novi Sad er allerede klokken 16.30.

I gruppe 5, som spilles i Kroatia, skal Armin Hodzic i aksjon for Bosnia. Kampen mot Georgia på SV. Josip Radnik i Sesvete har også avspark 16.30.

Alle nasjonene som er nevnt ovenfor spiller sin første kamp i eliterunden. Suso og Spania derimot, skal ut i sin andre kamp, når de møter vertsnasjonen Italia på Misano Adriatico Nuovo allerede klokken 15.00 i ettermiddag. Begge lag vant 2-1 i sin første kamp, mot henholdsvis Armenia og Belgia, så ettermiddagens kamp blir trolig svært avgjørende for hvem som kvalifiserer seg til sommerens EM-sluttspill i Estland.

Når vi er inne på unge Liverpool-spillere, kan vi også nevne at akademispilleren Lloyd Jones har skrevet kontrakt med Liverpool i en alder av 16 år. Den høye midtstopperen kom til Liverpools akademi fra Plymouth i fjor sommer. Liverpool betalte Plymouth £20 000 for unggutten den gangen, på et tidspunkt The Pilgrims var under administrasjon.

Jones har signert en kontrakt som innebærer at han først vil ha en lærlingeavtale i ett år, før han begynner på en profesjonell kontrakt med varighet i to år. Forsvarsspilleren skulle egentlig ha begynt på en toårig lærlingekontrakt i juli, men etter at den walisiske ungdomslandslagsspilleren spilte seg inn på Liverpool U18 mot slutten av sesongen ble han i stedet belønnet med en bedre avtale.