Gerrard fortsetter på landslaget

Steven Gerrard sier han vil fortsette på landslaget og bære kapteinsbindet så lenge han er ønsket av landslagssjef Roy Hodgson.

Steven Gerrard ble utnevnt til kaptein for England av landslagssjef Roy Hodgson i forkant av EM, og det ser ut som Liverpool-kapteinen også får vervet i den kommende VM-kvalifiseringen.
- Jeg har likt det å være kaptein. Jeg har likt ansvaret. Jeg har trivdes hvert minutt. Jeg har forsøkt mitt beste og gitt alt jeg har hatt, sa Steven Gerrard til pressen på Englands pressekonferanse i Krakow i dag.

- Jeg hadde en kort prat med landslagssjefen. Jeg er tilgjengelig så lenge jeg er ønsket på dette nivået. Landslagssjefen fortalte meg at han ønsker meg med videre, og jeg er tilgjengelig.

Steven Gerrard har nok vært Englands beste spiller i EM, og han hadde tre målgivendepasninger i gruppespillet. England røk ut 2-4 på straffer i kvartfinalen mot Italia.
- Prestasjonsmessig er jeg rimelig fornøyd med det nivået jeg har spilt på, men det veier likevel ikke opp for smerten jeg føler. For øyeblikket er jeg såret, frustrert og skuffet ettersom vi kom så nær ved å få slutt på kvartfinaleforbannelsen.

Englands defensive spill mot Italia har i etterkant blitt kritisert. Steven Gerrard vet at landslaget må forbedre seg, men det er ingenting å utsette på innsatsen.
- Jeg synes vi har gjort våre saker bra i turneringen. Til tider har ikke fotballen vært fantastisk og vi har ikke slått pusten ut av noen, men vi har stått sammen, kjempet hardt og gitt den innsatsen vi har kunnet.

- Til tider har det vært vanskelig uten ball. Ballinnehavstatistikken taler for seg selv. Når vi skal ta oss fremover som nasjon, må vi forsøke å bli bedre med ball.

- Men som kaptein for laget ser jeg meg om i garderoben og ser at alle har gitt alt de har hatt, og det er alt du kan be om.

På spørsmål om fansen kan være stolt eller skuffet.
- Begge deler. Jeg tror supporterne vil være enig med meg at vi har spilt for trøyen. Vi viste stor innsats og stolthet der ute, men det vil være med blandede følelser ettersom vi røk ut på straffer i kvartfinalen.

- Vi er alle såret og skuffet. Hvis man ser på det store bildet fra da vi møtte opp for fire eller fem uker siden, har alle gitt sitt beste. Vi har prestert på et bedre nivå enn i tidligere mesterskap, det er sikkert.