Gleder seg til Anfield-gjensyn

Lucas Leiva gleder seg til gjensyn med Anfield og supporterne etter langtidsskaden. Kneet er bra.

Lucas viste sin beste form i Liverpool-trøya før han pådro seg en alvorlig kneskade og røk ut for sesongen i en ligacupkamp mot Chelsea i november ifjor. Midtbanespilleren har vært involvert i alle sommerens pre-seasonkamper, og fikk også noen minutter borte mot Gomel. Nå gleder han seg til gjensyn med Anfield.

- Jeg tror det vil bli et spesielt øyeblikk for meg å varme opp på Anfield, eller om jeg kommer inn, fordi jeg har vært ute lenge og fulgt det fra tribunen. Det vil bli en spesiell dag for meg. Jeg gleder meg til å møte supporterne, og å spille på Anfield. Det er her jeg føler meg sterk og komfortabel, og hvor jeg spilte veldig gode kamper før skaden. Jeg kan ikke vente på å møte supporterne igjen, sier Lucas til Liverpoolfc.com.

Han innrømmer å ha vært litt nervøs før han kom inn mot Gomel.

- Det var den første offisielle kampen jeg var involvert i, og etter så lang tid er jeg bare glad for å være tilbake og glad for at alt gikk bra med rehabiliteringen. Jeg er bare glad for å kunne spille igjen, og å kunne være med laget på trening hver dag.

- Jeg spilte tre treningskamper. Jeg vet det ikke er det samme, men du får følelsen, spesielt i treningsøktene - jeg følte meg klar til å takle igjen, og kneet var bra. Jeg forsøkte å stenge ute alt som kunne skje i kampen, og prøvte å få selvtillit. Jeg tror det kun er et spørsmål om tid, minutter på banen og treningsøkter.

Lucas måtte operere kneet, og har vært ute av spill i åtte måneder.

- Den første fasen var mer fysisk, fordi du kan ikke gjøre så mye, og ønsker gjøre enkle ting som å gå, bøye deg, og få styrken din tilbake. Men senere, i den fasen jeg er nå, er det mer mentalt enn fysisk, fordi du tenker av og til på at det kan skje igjen. Men jeg har trent i tre eller fire uker allerede. Jeg er bare glad for hvordan det går, og nyter hvert minutt.

Denne sommeren har Liverpool byttet manager, og Lucas er positiv til nyansettelsen.

- Du kan føle at han er begeistret over å jobbe for Liverpool, og for å ha blitt ansatt som Liverpool managre. Han er veldig glad for at han har fått sjansen. Vi må bare vise han den samme innstllingen som han viser oss hver dag på trening når han forklarer oss hvordan han ønsker å vinne. Vi håper han har suksess i sin sesong. Det vil bety at spillerne har en suksessfull sesong også, og alt vil være perfekt for manageren, spillerne og supporterne.

Brasilianerens første mulighet til gjensyn med Anfield kan komme allerede på torsdag, når Gomel kommer for returoppgjør i Europa League-kvalifiseringen.

- Kvelder med europacup på Anfield er alltid spesielt. Dessverre fikk vi ingen slike kamper forrige sesong, så jeg tror det kan bli en spesiell kveld, og den første (hjemme) for sesongen. Det er en ny manager, og supporterne vil være glade for å møte ham. I tillegg er Fabio Borini en ny signering. Det er mange gode ting for supporterne, og jeg tror det kan bli spesielt. Jeg håper vi kan få et resultat, og starte sesongen vår på Anfield på en bra måte.

Forrige torsdag spilte Jamie Carragher sin 700. kamp for de røde.

- Vi pratet om det, og det han har oppnådd er fenomenalt. 700 kamper for Liverpool. Jeg tror ikke mange spillere vil rekke et slikt antall kamper. Det er bra gjort av Jamie. Han har vært glimrende i mange år, og er fortsatt involvert i mange viktige kamper.

- Jeg ville ha nådd 200 kamper forrige sesong dersom jeg hadde vært frisk. Jeg gleder meg til å nå min 200. kamp og det vil være stort å ha så mange kamper for en viktig klubb som Liverpool. Jeg ser fram til å spille mange flere.