Ikke rekordtidlig

Liverpool starter sesongen allerede 2.august i Europa League, men de røde er ikke helt uvant med at kvalifiseringsspill i Europa kommer før ligastarten.

Faktisk har Liverpool syv ganger tidligere spilt i Europa før man åpnet sin hjemlige ligasesong.

I sesongene 2001/02, 2004/05, 2005/06, 2006/07 og 2008/09 spilte LFC kvalifisering til Champions League før den første kampen i Premier League. For to år siden begynte man sesongen allerede 29.juli mot FK Rabotnicki på veien mot gruppespillet i Europa League. Faktisk spilte mannskapet til Bill Shankly også en innledende kamp i Serievinnercupen i 1964-65, da man i klubbens første kamp i Europa møtte Reykjavik mellom spill i Charity Shield og ligastarten. Man kalte det da for "preliminær runde", men i realiteten var det en 1.runde hvor tittelforsvarer Inter fikk walkover.

Vanligvis har kvalifiseringsrunden til Champions League vært rett før starten av Premier League. Unntaket var i 2005-06, da Liverpool ikke var kvalifisert til Mesterligaen etter å ha blitt nr.5 og etter Everton i den hjemlige serien. Et vagt regelverk hos UEFA greide ikke å konkludere om regjerende mester, som de røde var fra Istanbul, eller lag nr.4 fra England skulle komme med. Man endte opp med et kompromiss hvor Liverpool måtte spille alle kvalifiseringsrundene, og hvor man for ettertiden gjorde det klart at mesteren også skulle få være med påfølgende år, uansett.

Det betød samtidig at Liverpool i 2005 måtte starte opp 13.juli mot TNS fra Wales.