Ivrig etter å lykkes

Fabio Borini sier han har noe å bevise når han nå er tilbake i engelsk fotball. Brendan Rodgers er som en fotballfarsfigur for ham, og han signerte for de røde på grunn av manageren.

Fabio Borini er tilbake i Premier League bare et år etter at han forlot Chelsea. Spissen fikk åtte førstelagskamper i løpet av fire år i London. 21-åringen tror at han vil blomstre som fotballspiller under Brendan Rodgers.

- Premier League er den største ligaen i verden. Jeg har alltid hatt lyst til å spille i England. Da jeg forlot Chelsea, tenkte jeg hele tiden at jeg en dag ville komme tilbake igjen, sier Fabio Borini til Liverpool Echo.

- Da Roma kjøpte meg, var min første tanke at jeg skulle bli der. Jeg forventet ikke at Liverpool skulle komme og kjøpe meg, men så kom tilbudet. Det var ingen vanskelig avgjørelse. Det tok meg fem sekunder å bestemme meg for at jeg ønsket å reise til England. Jeg ønsket det skulle skje på raskest mulig måte.

- Jeg vet at jeg har noe å bevise. Det er tilfelle hver dag på treningsfeltet, hver helg når det er kamp. Hver gang må jeg bevise at jeg kan spille. Jeg ønsker å score og tilføre verdi til laget. Jeg ønsker å bli anerkjent som person først og fremst, og deretter som fotballspiller.

- Jeg ønsker å være brennpunktet på laget i en tid av min karriere. Kanskje kan det bli nå. Jeg ønsker ikke å skifte klubb hver sesong. Jeg ønsker å være på dette laget i mange år.

Borini var bare 16 år da han først møtte Rodgers ved ankomst Chelseas akademi fra Bologna. Rodgers signerte så spissen på lån i Swansea mot slutten av 2010/11-sesongen. Der nettet han seks ganger på 12 kamper.

- Jeg signerte for Liverpool på grunn av manageren. Han er en fotballfarsfigur for meg. Jeg har kjent ham i fem år. Vi har fulgt hverandre, og det er et godt forhold. Vi har tillit til hverandre.

- Brendan hjalp meg virkelig i Chelsea, da jeg var ung. Jeg hadde noen problemer med å komme inn i miljøet og det engelske systemet.

- Han oppdager når mennesker har et indre problem. Han er en god person å snakke med. Noen mennesker vet når andre har problemer og er gode til å snakke. Så hjalp han meg i Chelsea da jeg sto utenfor Chelsea-laget.

- Brendan spiller ikke typisk engelsk fotball. Han ønsker å ha ballen på bakken med stor bevegelse.