Krever mer av fotballforbundet

Parlamentsmedlem Andy Burnham mener at fotballforbundets unnskyldning til Hillsborough-ofrene i går langt fra er nok, og krever at FA tar større ansvar for det som skjedde på Hillsborough den 15.april 1989.

- Jeg tror ikke unnskyldningen til FA er et svar som folk vil akseptere. De ga blaffen i folks sikkerhet. FA må ha visst om nesten-ulykkene i semifinaler tidligere år. I 1981 mellom Wolves og Spurs og mellom Leeds og Coventry i 1987, sier Burnham til Daily Mail.

- Jeg husker at jeg som Everton-supporter reiste til Hillsborough året før tragedien, for en kamp i 3. eller 4.runde i FA-cupen, og fikk en av de ekleste opplevelsene i mitt liv. Alt dette var kjent. Hvorfor var det ingen innen fotballen som tok tak i dette?

Burnham insisterer på at han ikke vil la kampen for oppreisning og rettferdighet for Hillsborough-ofrene ligge før den opprinnelige konklusjonen om «død ved ulykke» blir omgjort til «uaktsomt drap». Han aksepterer rett og slett ikke forklaringene og unnskyldningene til det engelske fotballforbundet og David Bernstein fra i går. Ikke minst fordi Bernsteins unnskyldning først kom etter at FA hadde lagt ut en uttalelse der de ikke tok noen form for ansvar for tragedien på Hillsborough.