O'Neill roser Hillsborough-familiene

Sunderland-manager Martin O'Neill benyttet anledningen til å rose Hillsborough-familiene for aldri å gi opp i dag.

I går kom endelig sannheten om Hillsborough-tragedien frem i lyset. Det har ikke gått ubemerket hen hos den tidligere Nottingham Forest-spilleren O'Neill.

- Dette har pågått så veldig lenge, men nå har Liverpool-folkene som valgte å kjempe mot systemet fått lønn for strevet. De har alltid følt at det ble begått en stor urett mot dem, og nå har de fått gjennombruddet, sier Sunderland-manageren til The Independent.

- Jeg tror alle er enige i at de nå har fått totalt medhold i alt de har tenkt og hevdet hele tiden, og de må finne en form for trøst i dette, selv om 96 mennesker mistet livet. På mange vis kommer dette lovlig sent, men om det finnes noe slikt som en seier for disse menneskene, må det være dette.

- Det bringer ikke de døde tilbake, selvsagt, men de har blitt fullstendig renvasket og det er blitt bevist at de har hatt rett hele tiden.

Wigan-manager Roberto Martinez har også uttalt seg om gårsdagens avsløringer.

- Av og til ser du ting som skjer i andre klubber, men du føler deg likevel som en del av det som skjer. Jeg tror Hillsborough har påvirket hele fotballfamilien.

- Dette er på mange måter et øyeblikk der sannheten gjør at du kan få en slags avslutning på det hele. Alle våre tanker og medfølelse går til de etterlatte etter de 96 som døde.

- Jeg er sikker på at de fra nå av kan kjempe for oppreisning, men dette er en sak som påvirker hele fotballfamilien, og som vi føler oss delaktig i. Våre tanker går til dem.

- Det var et veldig viktig øyeblikk at vi nå fikk frem sannheten og fikk en avslutning på tragedien. Det er veldig viktig. Dette var trolig den største tragedien i britisk fotball, og noe som har påvirket alle innen fotballen.