Overtalte Sahin til å droppe Arsenal

Brendan Rodgers forteller til The Guardian hvordan han overtalte Nuri Sahin til å droppe Arsenal. Klubben tyrkeren høyst sannsynlig vil debutere mot for Liverpool neste helg.

- Spilleren hadde bestemt seg for å slutte seg til Arsenal, og vi måtte overbevise ham om å skrive under for oss i stedet. Så snart vi skjønte at han var tilgjengelig, ble det vår oppgave å forandre retningen som han var i ferd med å ta, og frata Arsenal overtaket, siteres Rodgers.

- Som folk sikkert skjønner var det veldig vanskelig, for Arsenal er en vidunderlig klubb, som kan tilby Champions League-fotball og som spiller en fotball som passer Nuris kvaliteter. Men vi klarte å overtale ham til å komme hit. Han er en smart fyr. Han hadde gjort hjemmeleksa si om klubben og meg selv som manager, og han bestemte seg for at dette var den beste ruten å ta på dette stadium i hans karriere.

- Shinji Kagawa var årets spiller i Tyskland i fjor, og Nuri Shahin vant kåringen året før. Alle mine kontakter snakker varmt om ham, og Jose Mourinho har vært fantastisk når det gjelder å fortelle om hans kvaliteter og styrker. Men han har selvsagt ikke spilt så mye i Real Madrid. Dette var en stor mulighet for oss til å hente inn en topp teknisk spiller. Han har mye erfaring også, til å være bare 23 år. Det er viktig å ha spillere som håndterer spillet.

- Når jeg snakker med spillere, lover jeg dem tre ting. Det første er kommunikasjon. Jeg bløffer ikke spillere. Jeg vil være fullstendig åpen og ærlig med dem. Det andre jeg lover dem er at de vil bli bedre. Jeg vil sørge for at kvaliteten i vår jobb vil forbedre dem som spillere. Og det tredje jeg lover dem er ambisjon. Jeg ønsker å bli så god som mulig. Jeg gikk fra å være et null til å bli noen med store ambisjoner, gjennom målbevisst arbeid.

- Så jeg kan love dem disse tingene, og jeg kan garantere dem at de spiller for en av de største klubbene i verden med noen av de beste supporterne i verden, i en spillestil og en kultur som vil passe dem, i en by der deres familie kan utvikle seg og de kan nyte livet. Dersom de ikke kjøper dette, så tar jeg bare frem gitaren min og synger noen irske sanger for dem! Du kan ikke overtale dem alle. Vi mistet Sigurdsson til Tottenham, men det var ingen dramatikk i det. Du må bare fortsette med jobben din.

- Jeg har blitt spurt om vi ikke kan hente inn noen som kan gjøre 30 mål i sesongen for oss. Jeg tror ikke det spiller noen rolle om jeg gjør det eller ei. Dersom vi skal kvalifisere oss for Champions League må vi score over 65 mål, og for å klare det må hele laget score mål. Midtstopperne, sidebackene, midtbanespillerne. Alle må bidra. Jeg tror vi har nok kvalitet på topp til å få de målene vi trenger, men folk i andre posisjoner må også bidra. City scoret 93 mål i fjor, United 89, Arsenal 74 og Tottenham 69. Så det er der listen ligger, og det er hva vi må jobbe mot.

- Vi kommer alltid til å ha flere sentrale midtbanespillere i vår tropp enn de fleste andre klubber, fordi jeg kommer alltid til å spille med tre, og et par av dem kan bli skadet samtidig. Jeg ønsker at vårt spill skal være basert på ballbesittelse med gjennombruddskraft. Vi skal alltid forsøke å ha kontroll på ballen og dominere, så midtbanen er helt avgjørende.

- Jeg ønsker å ha tre spisser i troppen denne sesongen, og det er hva jeg har for øyeblikket i Andy Carroll, Luis Suarez og Fabio Borini. Dersom det er situasjonen når transfervinduet stenger, vil jeg ikke klage. Jeg vil kun være enormt glad, som alle andre managere vil jeg tro, for da kan jeg slippe å kommentere rykter og sladder lenger, og i stedet begynne å jobbe med spillerne.