Ranket 18 i Europa

Etter et fjorår uten spill i E-cupene, og Europa League denne sesongen, er Liverpool nede på 18.plass på rankingen til UEFA. Dette er basert på resultater for de fem siste sesongene.

Velberget gjennom gruppespillet i Europa League har Liverpool muligheten til å skaffe seg brukbart med rankingpoeng denne sesongen, selv om en får dårlig betalt i forhold til de lagene som spiller i Champions League.

Tallene er basert på de siste fem sesongene og Liverpool vil de to kommende sesongene «miste» to bra år etter å ha kommet til kvartfinalen i Champions League i 2008/09, og etter gruppespill i Champions League spilte seg til semifinale i Europa League i 2009/10.

De åtte øverste på listen er Barcelona, Bayern München, Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Arsenal, Porto og Valencia.

Chelsea er dermed det høyest rankede laget av de som skal spille cupspill i Europa League. Det gjelder også klubbene 9-11 på listen, som er Inter, Atletico Madrid og Lyon. I tillegg er Benfica (14) foran Liverpool av de lagene som skal være med i trekningen 20.desember.