Rodgers søker riktige personligheter

Brendan Rodgers har lagt bak seg en halv sesong som Liverpools manager. Han arbeider hardt med å få på plass en spillertropp med typer som kan gi stabilt gode resultater for de røde.

- Det å spille for en klubb som dette setter spesielle krav og det dreier seg ikke bare om det tekniske, sier Rodgers til The Times. – Du kan ikke spille en god kamp for Liverpool Football Club for så tre dager senere ha en dårlig kamp. Dette er Liverpool, du må prestere hele tiden.

Manageren tok i høst et oppgjør med Jose Enrique og Stewart Downing, og han har også utfordret Joe Cole, rutinerte spillere han mente ikke bidro. Enrique har løftet sitt spill ute på venstresiden, mens Downing og Cole også har vist tegn til forbedringer. Spørsmålstegn stilles imidlertid fortsatt ved spesielt de to sistnevnte, men Rodgers vet samtidig at det er spillere med høye lønninger som kan være vanskelig å bli kvitt på en måte som gangner klubben. Det har for eksempel vært antydet at man vil bli nødt til å betale Joe Cole en solid sum for å få ham av lønningslisten.

- Du må spille bra i en kamp på lørdag og så gjøre det samme igjen til neste kamp, gjentar Brendan Rodgers til Liverpool Echo. – Dette må du kunne gjøre år etter år da det er derfor at du er i en stor klubb. Dette er en nokså liten spillertropp og jeg har hatt noe tid til å vurdere den, det er en stor del av min jobb.

- Det er min jobb å se om vi kan forbedre stabiliteten og mentaliteten i laget. Dessverre er det slik at du kan ikke kurere alle da det dreier seg om mental styrke og hvilke typer personer du har med å gjøre.

- Det kan ikke løses i en fei da det ikke er slik som i andre idretter hvor du bare kan si til den enkelte at «nå er det slutt» og de er borte. Dette er en klubb som har lagt ut store penger. Jeg vil ikke nevne noen spesielle, men det vil ta tid (å få spillere ut). Den posisjonen vi er i vil trolig gjøre dette til en saktere prosess enn hva folk kunne ønske, dessverre.