Semifinale i NextGen Series

Rodolfo Borrell tror på underholdende kamp når Liverpool U19 og Ajax U19 møtes i semifinalen i NextGen Series senere i dag. Viktig å vinne, men hovedsaken er å produsere spillere til førstelaget.

- Jeg kjenner godt til Ajax ettersom de har et fremragende akademi, og det har de hatt i mange år. De spiller og trener på samme måte og etter de samme retningslinjene, sier Rodolfo Borrell til Liverpoolfc.tv.

- Jeg ønsker ikke å sammenligne en fotballavdeling med en annen. Vår er totalt annerledes, to totalt ulike stiler. Vi skal forsøke å spille som et lag og forsøke å vinne kampen. De har et offensivt lag. De er også fysiske og kraftfulle. Individuelle kvaliteter er viktig, men det er også laget.

- Vi ser frem til å spille på den nye banen i St.Helens. Vi skal forsøke å gjøre vårt beste og spille på et bra nivå og forsøke å underholde supporterne. Jeg føler det kommer til å bli en offensiv kamp, og vi må være på topp.

Rodolfo Borrell beundrer det Ajax har fått til på spillerutviklingsiden.
- Ajax har produsert noen ekstraordinære spiller. De har vunnet Champions League med mange spillere som har kommet opp fra deres ungdomsavdeling, spillere som Kluivert, brødrene De Boer og Edgar Davids. Van Basten var en av mine favorittspillere. Han var en elegant, flott spiss og en veldig imponerende spiller.

En finale i NextGen Series vil bety mye for Borrell og hans spillere, men påpeker at det viktigste er å produsere spillere for førstelaget.
- Vårt hovedmål er å produsere spillere for førstelaget. Vi ønsker at de utvikler seg, både som individer og som lag. Vi ønsker at de forbereder sin spilleforståelse. Først må de imponere på reservelaget. Deretter må de være klare når de blir tatt opp for trene med førstelaget. For det tredje handler det om å håndtere presset som kommer med å spille for førstelaget.

- Jeg har aldri skjult det faktum at det er meget viktig å vinne, spesielt for Liverpool Football Club. Det var min filosofi da jeg var i Barcelona. Spillerne må forsøke å vinne hver kamp de spiller, men det vil selvsagt være suksess å produsere spillere for førstelaget.

Liverpool U19-Ajax U19 har avspark klokken 20.00 (skandinavisk tid) på Langtree Park i St. Helens. Oppgjøret overføres direkte på TV2 Sport 1 og LFC TV/Online. Vi oppdaterer også fortløpende her på Liverpool.no.