SOS er bekymret

Supporterunionen Spirit of Shankly har skrevet et brev til Liverpools eiere, Fenway Sports Group, hvor de uttrykker bekymring over det de anser som svak ledelse av Liverpool FC.

Brevet er sendt til eier John W. Henry, styreformann Tom Werner og administrerende direktør Ian Ayre. Blant annet oppfordrer SOS til en mer åpen dialog med supporterne.

Brevet lyder som følger:

«Vi skriver til dere fordi vi er bekymret over den situasjonen som vår fotballklubb befinner seg i. Supporterne er engstelige, ikke bare på grunn av de enorme endringene som skjer i løpet av kort tid, men også måten de skjer på.

Dere og styret i Liverpool FC har kanskje en visjon dere jobber mot. Dere har kanskje en klar strategi for hvordan dere vil nå deres mål, og avgjørelser blir kanskje tatt for å jobbe mot dette. Fra utsiden, hvor supporterne igjen befinner seg, ser det imidlertid ut som fotballklubben ikke har noe på stell. Forvirring og kaos virker å råde, og ingen ser ut til å komme fra denne prosessen med æren i behold, og spesielt gjelder dette fotballklubbens omdømme og merkevare.

Vi trenger klar og proaktiv kommunikasjon. En trygg melding vedrørende klubbens planer, som gjør at supporterne føler seg trygge på at klubben beveger seg i riktig retning. Istedet får vi servert stillhet og manglende informasjon og innsyn i avgjørelsene som tas.

For øyeblikket er nøkkelstillinger i fotballklubben ubesatt. Først og fremst managerposisjonen, men det mangler også en mann med fotballkunnskaper i styret. Det har vært masse spekulasjoner, og det har vært sendt mailer til supportergrupper, angående hvem som gir dere råd.

Dette er kanskje bare spekulasjoner, men spekulasjoner vil oppstå når det ikke gis informasjon og innsyn i hvem som bestemmer hva, hvorfor og når ting skjer.

Spirit of Shankly mener at sportslige avgjørelser må tas av noen med fotballkunnskaper som er kvalifisert til det. Vi kjenner så alt for godt til konsekvensene av at man ikke holder seg til dette enkle prinsippet. Er det kvalifiserte folk som tar disse avgjørelsene?

Sitater fra Ian Ayre leder oss til å tro at det ikke lenger handler om å vinne trofeer, men å tjene penger. I en sesong hvor vi vant et trofé av tre mulige, og var nær ved å vinne ett til, viser man manglende respekt for supporterne når man antyder at dersom man også vant trofé nummer to så ville heller ikke det ha vært godt nok.

Er det nå blitt Liverpools strategi å legge større vekt på å tjene penger enn å vinne trofeer?

Kommunikasjon og godt lederskap er viktig. Som supportere har vi sett alt for tydelig hva manglende kommunikasjon og eiere som ikke er tilstede fører til.

Dialogen som har vært ført gjennom en supporterkomité som fortsatt er i startfasen har vært svært begrenset. Supporterkomiteen har i all hovedsak blitt brukt til å få beskjeder ut, i stedet for den dialogen som supporterne ble lovet da dere tok over klubben.

I en tid hvor man etterlyser klare beskjeder er det ganske flaut for supporterne og fotballklubben at man gjennom Twitter spør supporterne hvem som bør bli vår neste manager. Vi er Liverpool FC. Vi er bedre enn som så.

Til syvende og sist er supporterne igjen helt uvitende om fremtidsplanene til denne fotballklubben. Vi opplever at det samme skjer igjen, nemlig at styreavgjørelser fører til flere spørsmål enn svar. Dersom vi ønsker at alle skal trekke lasset i samme retning må vi ha åpenhet.

Som supportere er vi ofte blindt lojale overfor fotballaget. På grunn av vår historie har vi ikke råd til å være blindt lojale overfor fotballklubben. Det er minst like viktig at dere stoler på supporterne, slik at vi kan jobbe sammen for at klubben skal ha fremgang, som at vi stoler på dere.

Vi oppfordrer dere til å snakke med supporterne, kommunisere med det som virkelig er et representativt utvalg av supporterne, og jobbe sammen med supporterne for å finne løsninger på våre nåværende problemer. Det vil føre til at kommunikasjon med supporterne vil skje på åpent og redelig vis.»