Suarez med unnskyldning

Luis Suarez ber om unnskyldning for bruken av ordet ”negro”. Spissen påpeker at han benyttet ordet kun én gang, men aldri på en nedsettende måte.

Luis Suarez ble funnet skyldig av FA i å ha kommet med rasistisk bemerkning til Manchester Uniteds Patrice Evra i lagenes møte på Anfield 15. oktober. FAs uavhengige kommisjon påstår at Luis Suarez brukte det spanske ordet «negro» syv ganger i løpet av en to minutters periode. Uruguayaneren sier at han benyttet ordet ved kun én anledning, og ber om unnskyldning dersom han har fornærmet noen.

- Jeg innrømmet overfor kommisjonen at jeg hadde sagt et spansk ord én gang og bare én gang. Jeg fortalte medlemmene i panelet at jeg ikke kommer til å bruke det ordet igjen på en fotballbane i England, sier Luis Suarez til Daily Mirror.

- Jeg brukte aldri dette ordet på en nedsettende måte. Hvis det har fornærmet noen, så ønsker jeg å be om unnskyldning.

Suarez ønsker nå å sone de resterende syv kampene av karantenen og komme seg videre fra episoden. Han har kommet med unnskyldningen i håp om at flere vil akseptere at han aldri mente å bruke ordet på en rasistisk måte i ordutvekslingen med Evra.

Liverpool innrømmer også at de har begått feil i håndteringen av saken. De forstår at spilleren aldri burde ha brukt ordet, og har akseptert straffen for å skape ro og legge saken bak seg.

Det er fortsatt en følelse blant ledelsen på Anfield at det ble begått feil i prosessen, og en klubbrepresentant mener at de røde kanskje var for naive i forsvaret av Suarez. Klubben står likevel fast på at spilleren har blitt urettmessig hengt ut på grunn av en disiplinærprosess som de ikke synes var god nok i en så alvorlig sak som påstått rasisme.