Vurderer utlån av Sterling

Brendan Rodgers vurderer å leie ut Raheem Sterling den kommende sesongen. Manageren tror ikke han er klar for førstelagsspill i Liverpool ennå.

Helt siden Liverpool kjøpte Raheem Sterling for en sum som kan stige til £5 millioner, har det vært en stor hype rundt Raheem Sterling. Forrige sesong fikk han sine første minutter for seniorlaget under Kenny Dalglish, og mange har håpet han vil få enda flere minutter under den nye manageren, som er glad i hurtige angrepsspillere. Brendan Rodgers tror ikke 17-åringen er helt klar foreløpig.

- Han er et talent, men han er ikke klar for førstelagsspill ennå. En av tingene jeg har gjort i min karriere er å være forsiktig med forventninger for unge spillere, og realiteten er at han er veldig, veldig ung, sier Rodgers til the Telegraph.

- Det er veldig få spillere i verden som kan komme inn på et Premier League-lag som 17-åring, og spesielt i en toppklubb. Han har helt klart vist kvaliteter, og vi vil over de neste ukene avgjøre om han blir og blir involvert nå, eller om han går på et utlån. Det er en avgjørelse jeg må ta over de neste par ukene.

Sterling selv forstår at klubben vil matche han forsiktig.

- Så klart ønsker alle å spille nå, men slik er det ikke her i verden, og du må ta det steg for steg. Når du får sjansen, så ønsker du å ta den, og det er hva jeg ønsker å gjøre her. Manageren sa du bare skulle jobbe hardt, og at alder ikke betyr noe dersom du jobber hardt. Om du får sjansen må du ta den, sier Sterling.

- Det var en drøm som gikk i oppfyllelse at alle ønsket å se meg spille, og det var spennende. Nå ønsker jeg bare å bli bedre. Det er en god følelse at folk har forventninger, men jeg er fremdeles lærer fortsatt, og er bare 17 år. Som en ung spiller forsøker du alltid å imponere, og spesielt når det er en ny manager. Samtidig er det vikig at en ikke overdriver, og gjør ting enkelt.

- Det er flott å være en del av stallen, og den nye manageren er flink med de unge spillerne. Han ønsker attraktiv fotball, som er hva Liverpool Football Club handler om. Jeg håper bare jeg får noen minutter i pre-season og tar det derfra. Spilletiden forrige sesong har bare gjort meg enda mer sulten, men vi må vente og se om manageren synes jeg skal være en del av laget, avslutter Sterling.

Joe Cole er også begeistret for 17-åringen.

- Raheem kommer til å bli en stor spiller for Liverpool. Han har den innstillingen, og jeg tror ingenting vil skremme han. Han kan defintivt score mål. Jeg vet supporterne så han i et par kamper mot slutten av forrige sesong, og han kan virkelig gjøre et inntrykk denne sesongen. Han kan bli en spesiell spiller, sier Cole.

Ifølge rapporter ønsket Brendan Rodgers at Raheem Sterling skulle komme til Swansea på lån forrige sesong. Sterling ble årets spiller på reservelaget i 2011/12-sesongen.