- Eierne tilfreds med fremgang

James Pearce i Liverpool Echo sier formann Tom Werner har gitt uttrykk for at FSG er rimelig fornøyd med den første sesongen til Brendan Rodgers. Journalisten kommenterer røde transferplaner.

I en nokså kjapp webchat var James Pearce, som følger LFC for Liverpool Echo, i dag innom først og fremst transfermarkedet og planene framover i forhold til det.

Om denne sesongen, FSG og Brendan Rodgers
- Jeg vil ikke si at FSG vil se på 61 poeng som en suksess, men etter å ha snakket med Tom Werner denne uken var det klart at eierne er tilfreds med den fremgangen som har blitt gjort utover i sesongen. Siden midten av januar har LFC vist topp fire form og utfordringen nå er å bygge videre på det neste sesong. Eierne har til hensikt å støtte Rodgers i transfermarkedet til sommeren for å hjelpe til at så skjer.

Om transfermarkedet
- Manageren har ikke fått noe eksakt beløp for hvor mye han kan bruke, da det hele tiden vil avhenge av hvilke kjøp som gjøres. Klubben vil ikke sette opp noe eksakt budsjett men det vil være rundt £20-25M, pluss det som blir generert via salg.

Om utgående transfers
- Det er ingen tvil om at det vil bli en rekke spillere som vil være på vei ut i sommer. Danny Wilson er en og jeg forventer også at Dani Pacheco vil gå på en permanent avtale. Den med høyest profil vil være Andy Carroll hvor Liverpool vil ønske å selge for å styrke sin kjøpskasse. Jeg vil bli mer enn overrasket om Assaidi fortsatt er på Anfield i august. Rodgers må i tillegg avklare fremtiden til Jay Spearing som har hatt en god sesong på lån hos Bolton, men vil stå foran en vanskelig oppgave med å presse seg inn i planene til manageren. Siden har du situasjonen med midtstopperne og Skrtel og Coates. Jeg tror Coates vil gå, mens situasjonen med Martin Skrtel er interessant. Rodgers ønsker at han skal bli, men det har vært en frustrerende sesong for slovaken og han vil vurdere sine muligheter.
- Det er også en interessant situasjon med Pepe Reina. Rodgers insisterer på at Reina ikke er til salgs og keeperen selv har sagt at han trives på Anfield og ønsker å bli, men det er fortsatt usikkerhet siden det er ventet at Barcelona vil prøve å kjøpe ham til sommeren. Nou Camp vil være veldig fristende for Reina, og dersom beløpet er stort nok tror jeg ikke LFC vil stikke kjepper i hjulene for en overgang. Rodgers er en beundrer av Michel Vorm hos Swansea, men har også sett på andre keepere. Personlig håper jeg at Reina blir da jeg ikke tror at manageren har råd til å miste enda en erfaren spiller, og leder i garderoben, etter at Carra er blitt borte. Han er bare 30 år og har sine beste år som keeper fortsatt foran seg.

Om inngående transfers
- Jeg har sett ryktene om Dejan Lovren, men ikke hørt noe definitivt. Jeg vet at den kroatiske midtstopperen har startet å følge LFC på Twitter, men det gjorde han også nylig med Bayern München slik at jeg vil ikke legge for mye i det. Har er omtrent den 30. midtstopperen som LFC har blitt linket til de siste månedene!