- Jeg måtte legge om spillestilen

Lucas Leiva forteller at han måtte legge om spillestilen for å kunne spille seg til fast plass på Liverpools lag.

26-åringen forteller at han måtte ofre sine offensive kvaliteter for å kunne etablere seg på Liverpool-laget etter overgangen fra Gremio i 2007.

- Jeg måtte forandre måten jeg spilte på. Jeg syntes jeg ikke hadde noe annet valgt. Måten Premier League er på, men stort tempo og alt, var noe jeg ikke ville klare å håndtere om jeg ikke la om stilen, forteller Lucas til Liverpoolfc.com.

- Jeg klarte det rett og slett ikke, så jeg måtte innse at denne ligaen var annerledes enn jeg var vant med, og skjønte at jeg måtte forandre meg om jeg skulle lykkes her.

- Jeg følte meg mer komfortabel i en ankerrolle. Rafa benyttet meg der i noen kamper, og jeg begynte å venne meg til det og spilte noen gode kamper. Det ble også bedre av at jeg drev med mer styrketrening og trente mye med vekter.

Lucas mener at Xabi Alonsos overgang til Real Madrid i 2009 ble vendepunktet i hans egen Liverpool-karriere.

- Jeg tror det var i min tredje sesong. Det var da Xabi dro. Det ble mer press på meg, men jeg fikk også sjansen til å spille flere kamper. I de to første sesongene fikk jeg ikke spille så ofte. Jeg fikk kanskje 15-20 kamper, men å komme inn fra innbytterbenken blir ikke det samme. Så, i den tredje sesongen når Alonso dro, visste jeg at presset kom til å være stort, men jeg fikk sjansen. Så jeg spilte kanskje 60 kamper den sesongen. Eller 55. Det var mange i alle fall.

- Aquilani ble hentet inn for å erstatte Alonso, og på det tidspunkt var jeg nesten glemt. Men Aquilani var skadet, så jeg bare spilte og spilte, og jeg synes jeg hadde en god sesong. Når sesongen var over følte jeg meg i veldig god form. Jeg følte meg sterk.

- Jeg følte jeg havnet i en merkelig situasjon når Rafa forlot klubben. Men i de to siste sesongene har jeg følt meg i en komfortabel situasjon i klubben.