- Jeg trodde jeg var ferdig i Liverpool

Jon Flanagan innrømmer at det var et tidspunkt hvor han vurderte det slik at han måtte se utenfor Anfield for å kunne få fortsette sin profesjonelle fotballkarriere.

Hans far, John Flanagan, var tidligere en lærling som ikke greide å komme igjennom nåløyet i Liverpool og bli en profesjonell spiller.

- Han var en god spiller. Jeg har hørt mange historier om han, men han var bare en av mange som ikke greide å slå igjennom her, forklarer Liverpools back til The Times.

- Det er ikke mange spillere som er så heldige at de kan få råd fra en far som har vært i en lignende situasjon som det jeg er i nå. Det var opp til meg å gjøre det beste ut av det.

- Han fortalte meg de feilene han hadde gjort og innrømmet at han kanskje ikke hadde hatt den rette innstillingen. Hans beskjed var at han ikke ønsket at det samme skulle skje med meg, at han hadde misbrukt sin sjanse og at han ikke ville at jeg skulle gjøre det samme. Det var noe jeg tok med meg hver dag på trening.

- Det var likevel et tidspunkt hvor jeg trodde jeg var ferdig i Liverpool. Med alle de spillerne som var foran meg i køen trodde jeg at jeg aldri kom til å få sjansen. Det er vanskelig for meg å innrømme siden jeg er Liverpoolsupporter og er desperat etter å kunne spille for Liverpool, men jeg måtte også være realistisk og da kunne jeg ikke se en vei ut av det.

- Jeg hadde en periode i en treningskamp hvor jeg gjorde det rimelig bra og manageren stoppet spillet slik at de andre guttene kunne gi meg en applaus, fortsetter Flanno litt brydd da han blir minnet på at han skal ha imponert stort på Melwood under en økt i høst. – Det var litt flaut, men det er klart at jeg tok det til meg og når manageren gjør noe slikt begynner du å tenke på at du likevel kan få en sjanse. Heldigvis ble det slik.

Etter å ha kommet inn på et skade- og sykdomsrammet lag mot Arsenal, fikk Jon snart en ny sjanse i lokalderbyet på Goodison og var en av banens beste mot Everton. Siden har han vært på laget, og det toppet seg da han banket inn sitt første mål i 5-0 seieren mot Tottenham. Jamie Carragher skal etterpå ha tekstet en melding med «Well done the next Roberto Carlos».

- Den jeg fikk etter Spurs var bare en fleip, prøver Jon å le bort meldingen fra hans idol. – Det er likevel alltid godt å få en slik støtte fra noen som han.