- Målsettingen er å beholde plassen på laget

Martin Skrtel har ingen andre langsiktige personlige ambisjoner denne sesongen enn å beholde plassen i startelleveren. Konkurransen har blitt hardere om en av stopperplassene.

Martin Skrtel spilte sporadisk for Liverpool i andre halvdel av 2012/13-sesongen og var skadet i begynnelsen av denne sesongen. Slovaken returnerte til startoppstillingen i 1-0-seieren mot Manchester United, og har siden beholdt plassen på laget.

- Min målsetting er å bli værende på laget og starte kamper, uttaler Martin Skrtel til Liverpoolfc.com.

- Jeg tror ikke det er bare en ambisjon for meg, men målsettingen til alle spillerne. Vi har 25 spillere her, og alle kan starte. Jeg skal forsøke å gjøre mitt beste. Vi får se om jeg kan forbli på laget.

- Jeg er selvsagt fornøyd for øyeblikket fordi enhver spiller ønsker å spille. Forrige sesong startet jeg nesten ikke en kamp i andre halvdel av sesongen. Det var ingen god periode for meg.

- Jeg var fokusert under pre-season. Jeg forsøkte å gjøre mitt beste og vise manageren at jeg var klar til å spille. Jeg har startplass nå. Forhåpentligvis kan jeg bli værende på laget så lenge som mulig.

- Når det er konkurranse om plassene, presser det deg til å jobbe hardt hver dag og i hver kamp. Det er målsettingen for tiden.

- Jeg tror ikke det spiller noen rolle hvem som starter. Alle ønsker å spille, men det er manageren som avgjør hvem som spiller. Hver av oss forsøker å gjøre det beste for laget og forsøker å hjelpe laget til å vinne kamper.

- Alle trives for tiden fordi vi har begynt sesongen bra. Vi spiller bra og vinner kamper. Vi ligger på 2.plass, så det har vært en god periode for hver enkelt spiller i stallen. Vi skal forsøke å fortsette på denne måten fremover.

Skrtel har spilt ved siden av nykommerne Mamadou Sakho og Kolo Toure i en trebackslinje de to seneste kampene.

- Det er selvsagt litt annerledes, men for oss forsvarere er det likevel den samme strukturen.  Vi vet hva vi skal gjøre på banen. Vi vet hva nøkkelen i forsvarsspillet er. Så vi forsøker å gjøre det. Jeg tror ikke det er så stor forskjell mellom tre eller fire bak.

- Vi har spilt to eller tre kamper med det systemet, og det fungerer. Hvis vi fortsetter med å spille det systemet de neste kampene, så håper jeg det fungerer slik det gjør nå.