- Toppspillere ønsker seg fortsatt til Liverpool

Ian Ayre hevder at Liverpool FC ikke vil få problemer med å tiltrekke seg toppspillere selv om klubben ikke kan skilte med deltakelse i europacupene kommende sesong.

 Ayre insisterer på at Anfield-klubbens transferplaner i sommer ikke blir forkludret av det faktum at laget ikke skal spille europacup til høsten.

- Vi kan fortsatt tiltrekke oss toppspillere, sier Ayre til Liverpool Echo.

- Det er bare å se tilbake til forrige transfervindu, da vi hentet inn Philippe Coutinho og Daniel Sturridge. Begge har hatt enorm innflytelse på laget. Så lenge vi klarer å hente inn spillere av en slik kvalitet, vil vi bevege oss i riktig retning, fortsetter Liverpools administrerende direktør.

- Jeg har fortsatt til gode å forhandle med noen som sier at de ikke ønsker å skrive under for Liverpool fordi klubben ikke er stor nok eller suksessfull nok. Vi kan fortsatt tiltrekke oss de største talentene. Det handler om å finne riktig spiller til riktig pris. Avtalen må være riktig for klubben.

Liverpool har allerede sikret seg veteranen Kolo Toure på gratisovergang fra Manchester City i sommer, og er heller ikke langt unna å fullføre en overgang til £7.7M for Celta Vigo-spissen Iago Aspas. Signeringen av 32 år gamle Toure var et unntak fra klubbens policy om å kjøpe spillere under 24 år.

- Vi fokuserer på å finne store unge talenter som Sturridge og Coutinho, men vi trenger også rutine og lederskap. Det handler om å finne den rette balansen, forklarer Ayre.

- Vi gjorde en stor forandring for ett år siden, med en uttalt ambisjon om å føre Liverpool tilbake dit klubben bør være, i toppen av fotballpyramiden. Vi skiftet manager, vi skiftet spillestil og vi skiftet ut noen spillere. Vi har uttalt at vi ønsker å bygge noe solid her. Roma ble ikke bygd på en dag. Hadde det vært mulig å bygge et topplag på en sesong, hadde alle gjort det.

- Etter samtaler med fans har jeg inntrykk av at alle føler at vi har hatt fremgang dette året. Spillestilen vi har benyttet og noen fantastiske kamper har vist folk at det er mulig å nå toppen om vi får litt mer tid til rådighet og investerer litt mer penger i laget.

- Vi så fremgang på banen i andre halvdel av sesongen, når folk hadde blitt vant til spillestilen og vi hadde fått på plass de spillerne vi trengte. Klarer vi å spe på gruppen med litt ekstra kvalitet i løpet av sommeren og forbedre oss på de områdene det sviktet, vil vi ligge godt an med tanke på neste sesong.

- Det forventes at vi fortsetter fremgangen, og ambisjonen vår er selvsagt å spille i Champions League. Denne klubben har lange tradisjoner for europacupspill. Alle ønsker seg tilbake dit, fra eierne og helt ned på grasrota. Men det er ikke noe vits å uttale at vi forventer å havne i en bestemt posisjon. Det fører bare til at alle verdens medier vil legge press på oss.

- Vi ønsker å høre til toppsjiktet i europeisk fotball. Fansen kjøper billetter for å se Liverpool på det nivået. Vår ambisjon er å nå dit. Om det tar oss ett år, to år eller tre, får vi se. Men det er på det nivået Liverpool FC bør være.