- Ungguttene var ypperlige

De røde startet med fire juniorer i gårsdagens U21-seier mot Aston Villa, og lagets trener snakker varmt om tenåringene – som kan forvente flere kamper på reservenivå.

I går vant reservelaget mot Aston Villa på Langtree Park i St. Helens, og U21-sjef Alex Inglethorpe sa seg veldig fornøyd med prestasjonen i etterkant.

Laget dominerte det meste av banespillet, og det til tross for at det var hele fire juniorspillere i startelleveren.

– De var briljante, fastslo Inglethorpe i etterkant.

Han var mest fornøyd med hvordan de klarte å styre spillet og ha ballbesittelse i mesteparten av ligakampen.

Blant ungguttene fikk Connor Randall sin debut på høyrebacken, i skadefraværet av mer kjente Ryan McLaughlin.

– Vi ga Connor debuten, for han har fortjent det etter prestasjonene hans med juniorlaget, forklarte U21-treneren.

På motsatt sideback var igjen Brad Smith å finne. Venstrebacken presterte seg med en perlescoring i comebacket etter langtidsskade mot Tottenham for snart to måneder siden, og han har siden vært fast i startelleveren.

– Han setter seg høye mål hele tiden. Han ser på hver kamp som en ny mulighet til å lære, sa Inglethorpe.

– Han tenker alltid offensivt. Nå jobber han med formen, for å bli like hurtig som før skaden, og forsvarsspillet, men jeg er veldig fornøyd med utviklingen hans.

Samed Yesil og Michael Ngoo, som scoret kampens to mål – begge i 1. omgang, ga også treneren positivt inntrykk.

– Dette var Samed sitt første mål siden den alvorlig kneskaden hans, så han har vært lenge ute. Jeg var spesielt glad for å se ham score, for jeg vet hvor mye det betyr for ham, forklarer han, før han legger til at han ser spisstalentet score i bøtter og spann på trening hver dag.

Samtidig var Ngoo sin scoring den første etter han kom tilbake fra utlån.

– Det er en glede å jobbe med Michael hver dag. Han jobber steinhardt, og man blir alltid fornøyd når han scorer mål, fortalte Inglethorpe.

Sjefen fikk også spørsmål om sisteskansen i den bakre rekka. Danny Ward, som trener jevnlig med Simon Mignolet og Brad Jones på førstelaget, sørget for at de helrøde holdt nullen for første gang siden lagets forrige hjemmekamp – mot Tottenham i begynnelsen av oktober.

– Det kan ofte være ganske vanskelig når man er målvakt, for han holdt oss nok ikke inne i kampen med utrolige redninger, men han hadde veldig god kontroll på kampen; han gjorde det han behøvde. Når han måtte gi beskjeder til midtstopperne og midtbanen, gjorde han det veldig bra.