Agger tar rollen som visekaptein på alvor

Daniel Agger har erfaring med å bære kapteinsbindet for Danmark. Nå kommer den erfaringen godt med i vervet som visekaptein i Liverpool.

- Det er vanskelig å beskrive følelsen det gir meg å bli utnevnt til visekaptein, sier Agger til Liverpoolfc.com.

- Det er ikke så mange som lykkes med å bli profesjonelle fotballspillere, og enda færre får være visekaptein for laget sitt, så dette er selvsagt veldig, veldig stort for meg. Men det er vanskelig å beskrive hvordan det føles, sier 28-åringen.

- Jeg tar alltid ansvar, så slik sett spiller det ingen rolle om jeg er visekaptein eller ei. Du må være tilstede, gå foran med et godt eksempel, og selvsagt prøve å hjelpe noen av de unge spillerne.

- Jeg har vært i denne klubben i nesten åtte år nå, og Stevie har vært kaptein hele tiden. Han er en utrolig kaptein. Han er den jeg vil studere. Ikke bare når det gjelder fotballegenskaper, for de snakker for seg selv, men som den personen han er og måten han behandler folk på. Han er rett og slett den beste.

Etter at Jamie Carragher la fotballstøvlene på hylla og Pepe Reina forsvant på lån til Napoli ble Agger spilleren med nest lengst fartstid i Liverpool-troppen.

- Det er slik i alle fotballag, og alle jobber, at når noen forsvinner er det en annen som tar over. Slik har det alltid vært. Det er ikke noe nytt i det. Opp gjennom årene har spillermateriellet her skiftet mye.

- Når du blir i en klubb så lenge som jeg har vært det, blir du en av de erfarne spillerne, selv om det er vanskelig å innrømme det fordi jeg føler meg som den samme nå som for åtte år siden.

Agger har vært kaptein for Danmark i over ett år, og han tror erfaringene han har høstet gjennom den rollen vil komme til nytte i hans nye rolle som visekaptein for Liverpool.

- Når jeg spiller for Danmark er jeg Danmarks kaptein. Jeg har lært mye i løpet av de ti siste årene av min karriere. Jeg forsøker å ta med meg det beste av alle de gode tingene jeg ser, også fra Stevie, og mikse dette sammen på den måten jeg ønsker å gjøre det. Jeg tror det er den beste måten å beskrive det på.

- Det å være kaptein for landslaget er det største du kan oppnå i internasjonal fotball. Jeg er stolt hver gang jeg bærer kapteinsbindet. Du lærer noe nytt hele tiden, og noe skjer med deg når du tar på deg kapteinsbindet. Det er vanskelig å beskrive, men det er noe bra.

- Jeg har sagt det så mange ganger; Jeg liker meg her. Familien min liker seg her. Da snakker jeg ikke bare om fotballen, men også det å bo her. Vi passer inn her, og det er også viktig for meg.

- Turen til Asia i sommer viser hvor stor denne klubben er. Du kan si at vi ikke har vært gode nok de siste par årene, og ikke har klart å nå våre mål. Men det er definitivt noe jeg vil forsøke å bidra til at det blir forandringer på, for denne klubben hører hjemme i toppen.

- Hver gang vi har vært i Asia, og overalt hvor vi reiser, så opplever vi det samme. Vi føler oss velkomne. Antall folk som møter opp er helt utrolig, og ikke minst når du tar i betraktning hvordan vi har prestert de par siste årene. Du må respektere den lojaliteten. Det er stort.