Allen angrer ikke på at han forlot Swansea

Joe Allen sier til Liverpool Echo at han ikke angrer på at han forlot Swansea til fordel for Liverpool sist sommer.

Når Liverpool møter waliserens gamle klubb i morgen, er de røde ett poeng og to plasser bak Swansea. Waliserne skal også spille ligacupfinale neste helg, mens Allen sliter med å spille seg inn på Liverpools lag igjen etter en formsvikt.

- Jeg er ikke misunnelig på det Swansea har oppnådd denne sesongen. Jeg forlot en klubb jeg elsket meget høyt sist sommer, men det kapittelet av min karriere er nå lukket. Dette er et nytt kapittel, og jeg ser frem til å skape minner og oppnå ting med Liverpool, uttaler midtbanespiller Allen.

- Swansea har fått sjansen til å spille i en cupfinale, men jeg håper at jeg i min tid i Liverpool vil få en tilsvarende mulighet noen ganger selv, legger han til.

- Jeg snakker fortsatt mye med karene i Swansea, og har fortsatt mange gode venner i klubben. De er sikkert ganske fornøyd med å se at vi ligger under dem på tabellen, men det er bare en sunn rivalisering.

- Jeg betrakter dette på lang sikt. Det er grunnen til at jeg forlot Swansea. Jeg er 22 år gammel, og liker å tro at jeg har en stor fremtid i denne klubben. Forhåpentligvis vil vi ha stor suksess i årene som kommer.

Allen må trolig innfinne seg med en plass på innbytterbenken når Liverpool er vertskap for hans forrige arbeidsgiver i morgen.

- Jeg tror ikke det er noen hemmelighet at jeg ikke er i min beste form for tiden. Jeg har ikke prestert bra nok, men jeg jobber hardt og forsøker å endre på det. Jeg tror dette er første gang jeg har måttet håndtere en formsvikt som dette.

- Slike ting må du bare overvinne. Alt er opp til meg selv. Jeg er ganske selvkritisk. Formen min har ikke bedret seg så raskt som jeg skulle likt.

- Jeg synes ikke det har vært noe kultursjokk å komme til Liverpool. Dette er en enorm klubb, men det visste jeg da jeg kom hit. Det vil ta tid å bli vant til det, men du må bare jobbe hardt.

- Troppen er full av kvalitetsspillere, så jeg har ingen grunn til å finne på unnskyldninger. For meg handler nå alt om å gjenvinne selvtilliten. En god kamp før eller senere vil bidra til det.

- Jeg er ikke overrasket over at Swansea har gjort det så godt denne sesongen. Jeg kjenner klubben og spillerne de har der. De har sett sterke ut, og det blir en vanskelig kamp for oss i morgen.

- Jeg får ikke mulighet til å dra å se de spille ligacupfinalen, ettersom vi skal trene den dagen, men forhåpentligvis får jeg med meg kampen på TV, og jeg vil heie på Swansea i finalen.

- Når det gjelder morgendagens kamp, så har jeg hatt et par muligheter til å spille mot Swansea allerede denne sesongen, og har blitt vant til den følelsen, så jeg må bare betrakte dette som en helt vanlig ligakamp nå. Det er alltid spesielt å møte din tidligere klubb, og spillere du kjenner, men vi trenger poengene.

Swansea-stopper Ashley Williams linkes til en sommerovergang til Liverpool av lokalpressen på Merseyside.

- Det har vært litt snakk om Ashleys fremtid den siste tiden, for han spiller godt. Han har vokst enormt som spiller og er kaptein på landslaget i tillegg. Han har gjort en fantastisk jobb for Swansea, og også vært førsteklasses for Wales, kommenterer Allen.

- Han har tilegnet seg stor erfaring på et høyt nivå de siste sesongene. Jeg er sikker på at han ville være komfortabel med å spille på et enda høyere nivå, legger midtbanespilleren til.