Backproblem for City

Pablo Zabaleta og Micah Richards blir trolig ikke klar til kampen mot Liverpool 2.juledag, mens Joe Hart er tilbake mellom stengene og ventes å stå i toppoppgjøret for scoringskåte Manchester City.

Manchester City hadde fem spillere ute til kampen mot Fulham i helgen, da man vant 4-2 i London.

Toppscorer Sergio Aguero er ventet ute i minst en måned til, mens høyrebackene Pablo Zabaleta og Micah Rickhards sliter med å bli friskmeldte til julekampene med hamstringskader. Mot Fulham spilte venstrebente Gael Clichy på høyre back.

Midtstopper Matija Nastasic og angriper Stevan Jovetic vil trolig være tilgjengelig igjen til møtet med Liverpool 2.juledag.

Hvis en tror Liverpool har scoret mye mål denne sesongen, er Manchester City enda vassere. De helrøde har for eksempel 25-6 i målforskjell på sin ni hjemmekamper, mens City har 35-5 på eget gress etter åtte strake seire. På bortebane er Liverpool hakket bedre med tre seire, tre uavgjorte og to tap med 17-13 i score, mens de lyseblå fra Manchester har tre seire, to uavgjorte og fire tap og med tallene 16-15.

En del baklengs på fremmed gress bidro til at landslagskeeper Joe Hart ble vraket fra startoppstillingen, men han var tilbake mot Fulham og manager Manuel Pellegrini sier han var fornøyd både med sin sisteskanse og hvordan hans lag spiller om dagen.

- Jeg var veldig fornøyd med det arbeidet som Joe gjorde, fastslo chilenske Pellegrini etter seieren mot Fulham. – Alle spillere har perioder hvor de ikke gjør det så bra. Det er noe han forstår fullt og helt og han har arbeidet hardt for å komme tilbake. Jeg studerte ham hele siste uke og bestemte før kampen at han skulle spille.

- Alle har snakket om at vi ikke kan vinne borte, men nå har vi hatt tre seire i Champions League, to i Capital One Cup og i de tre siste i ligaen har vi vunnet to og spilt en uavgjort. Hvis en ser på statistikken er vi tredje eller fjerde best i ligaen. Vi er blitt stadig bedre.