Carra vil ha et pusterom

Jamie Carragher sier at det ikke er noen automatikk at han vil ende opp som manager. Nå vil han litt vekk fra det presset han opplever som spiller i LFC, og som han har sett managere har måttet ta innover seg.

Jamie Carragher har ryktet på seg over å være oppslukt av fotball. En leder med over 700 kamper for Liverpool, en ville tro at få ville være mer meislet ut til å bli manager enn ham. Scouseren avviser imidlertid at det er noen automatikk at han noen gang vil sitte i en managerstol, og er oppmerksom på at den stillingen kan medføre et press han ikke ønsker. Klar for en jobb som fotballekspert i Sky, er dette noe av hva 35-åringen fortalte i et langt intervju med Daily Telegraph.

- Hvis du spurte meg ved starten av karrieren som spiller ville jeg ha sagt at jeg en dag kom til å bli manager, innrømmer Carra. – Kanskje blir jeg det en gang i fremtiden, men selv om folk synes å forvente det og jeg elsker fotball, betyr det ikke nødvendigvis at jeg er desperat etter å bli manager.

- I dagens moderne fotball, med de belønninger som toppspillere har i dag og den risikoen det kan medføre å gå inn i manageryrket, vil flere se på det og si at det er noe jeg ikke behøver.

- Jeg er sikker på at dersom jeg virkelig ville det kunne jeg finne en klubb i de lavere divisjonene, men hva om det ikke fungerte? Du har ingen erfaring, du blir sendt ut i denne nye verden, og før du vet ordet av det er du ute.

- De to managerne jeg arbeidet lengst under er Gerard Houllier og Rafa Benitez. Jeg har så mye respekt for de begge.

- Jeg vil argumentere med hvem det skal være og hevde at de begge gjorde en god jobb i Liverpool ut fra hva de vant, og begge har utvilsomt hjulpet meg. Jeg vil imidlertid også si at den karen som kom inn døra ikke var den samme karen som gikk ut. Mye av det hadde å gjøre med den jobben de måtte gjøre.

- Jeg tar nederlag like tungt som noen. For managere er det enda verre og med enda større følger. De må stå opp foran og etter kamper, møte pressen når de føler det som verst og er på sitt mest sårbare. Du møter managere flere år senere og de er fortsatt bitre etter sine opplevelser, noe en kan forstå.

- For meg er fotballen et spill som du skal glede deg over. Du vil ha opp og nedturer, men i noen managere ser jeg at spillet har spist dem opp. Jeg elsker fotballen for mye til å la det skje med meg.

- Den ideelle utdanningen er trolig å være assistent heller enn å være manager, slik som for eksempel Steve Clarke som har jobbet under noen topp folk før han har vist hvilken god hovedtrener han er i West Brom.

- Jeg hadde en prat med manageren (Brendan Rodgers) da han kom til klubben og han nevnte muligheten for at jeg skulle være en del av trenerstaben. Jeg liker imidlertid ikke tanken på å være spillende trener. Enten er du det ene eller det andre. Manageren har sin egen stab, slik skal det også være.

- Jeg ble spurt av Trevor Brooking om jeg ønsket å være med i trenerstaben til U20 VM, slik som Phil Neville er det med U21. Det er en god tanke til å få spillere involvert, men jeg ønsket å komme meg litt vekk med familien og ikke være involvert med fotball.

- Sist sommer trivdes jeg med å være involvert med media under VM. Om seks måneder vil jeg kanskje savne å ikke være involvert med en klubb, men nå er det bra for meg å gjøre noe helt annet.

- Min fotballkarriere startet i praksis da jeg var seks år og jeg spilte for mitt lokale lag, Merton Villa, og hvor jeg begynte med en daglig rutine med trening, reising, som satte krav til familien og ga press om ønsket suksess. Du kan ikke unnslippe den boblen som er Liverpool. Det er fortatt en av de største klubbene i verden, som fortsatt jager etter sin gloriøse fortid.

- Jeg kan huske da Roy Evans forlot Liverpool. Han gjorde det klart at han ikke ønsket å bli en syvende far i huset. Jeg har alltid tenkt på det, og den verdigheten han viste da han dro.

- Det vil bli trist å forlate dette, det vil være mennesker jeg kommer til å savne, men det vil være til det beste for alle som prøver å gjøre sitt ytterste for klubben at jeg ikke blir luskende rundt i gangene.