Carragher om største sesong og største kamp

Finalen i Istanbul er ikke overraskende det beste minnet til Jamie Carragher i helrødt, men det skjedde ikke i hva han mener var den beste sesongen.

- Gerard Houllier var glimrende for meg, fortsetter Jamie i sitt intervju med Liverpool Echo. – Da han kom inn ble jeg umiddelbart et førstevalg i en alder av 20 år og jeg har vært det siden.

- Han var en manager som hadde en slik tro på meg at jeg fikk spille hver uke. Enhver spiller vil fortelle deg at det gir deg mye selvtillit.

- Houllier satte meg først inn som midtstopper, men jeg var fortsatt bare en unggutt og da er det vanskelig å spille midtstopper for et topplag.  Siden hentet han inn Sami og Stephane og de var fremragende de neste to eller tre årene.

- Det endte med at jeg ble omskolert til høyreback. Jeg hadde aldri spilt der tidligere, men Houllier ønsket meg på laget. Jeg hadde den type personlighet som han likte. Jeg ble tatt ut til VM med England som back så jeg må ha gjort det bra i den posisjonen.

- Det er den beste sesongen jeg noen sinne har hatt, sier Carra når han tenker tilbake på 2000/01 og tre cuptriumfer. – En kan bare se på det antallet kamper vi spilte. Ikke bare tre finaler, men tre semifinaler, tre kvartfinaler…hver kamp var enorm.

- Når en ser tilbake, når vil Liverpool igjen spille to store cupfinaler i løpet av fire dager og vinne dem begge? Det var en utrolig tid og av og til irriterer det meg at det blir oversett.

- Jeg tror mye av det har med det faktum at Gerard Houllier var en utenlandsk manager. Mange folk utenfor klubben betegnet Liverpool som kjedelige underveis i UEFA-Cupen.

- Vi reiste imidlertid til vanskelige plasser som Porto og Barcelona og gjorde en jobb. Vi var ikke et åpent og uttrykksfullt lag, men vi fikk resultater. Finalen mot Alaves var vanvittig. Vi var mye bedre enn dem, det kunne en se de første 20 minuttene, men vi var helt utkjørt. Vi hadde spilt mot Arsenal i varmen fire dager tidligere og blitt utspilt mesteparten av tiden. Adrenalinet og hvor høyt vi var oppe etter den FA-Cup finalen tappet oss for krefter.

- Jeg vil bli spurt spørsmål om Istanbul om 20 år, det er hvor stor kampen var og hvor spesielt det var, fortsetter Jamie Carragher da han plukker ut triumfen i Champions League som hans største øyeblikk.

- Jeg føler meg veldig heldig som fikk lov til å være en del av det. Det er en at de største kveldene i klubbens historie og det har aldri vært en bedre finale i Europacupen.

- Jeg har ikke sett hele kampen på lenge nå, men jeg har ikke noe behov for det. Det skjedde så mye med alle scoringene, redningen til Jerzy Dudek, min krampe, klareringene, straffene og feiringen, bare de høydepunktene tar det 20 minutter å få vist. Jeg blir aldri lei av å se på det.

- Enhver spiller vil fortelle deg at krampe er det verste du kan få, men jeg måtte bare komme igjennom det. Den kom så tilbake akkurat da vi skulle løfte pokalen slik at jeg ikke er med på mange av bildene.

- Returen mot Chelsea i semifinalen er helt der oppe sammen med Inter og St.Etienne, for folk av vår tidsalder er det selve kampen på Anfield. Det Chelsea-laget med Jose Mourinho var et topp lag. Det var litt spenning lagene i mellom og det var stort å kunne slå dem.

- Vi fikk en tidlig scoring og så måtte vi spille med ryggen mot veggen. Det var supporterne som fikk oss over mållinjen. Normalt liker vi å angripe mot the Kop etter pause, men jeg tror at det ble til vår fordel at vi da forsvarte oss foran the Kop.

- Noen ganger tror du at the Kop suger en ball inn i mål for deg, men jeg tror at i den 2.omgangen blåste de den ut, spesielt da Eidur Gudjohnsen hadde den sjansen på overtid.