Carragher ønsker ingen gjentagelse

Jamie Carragher vet at Mansfield kan være et potensielt bananskall. Visekapteinen har vært med tidligere å ryke ut av FA-cupen mot klubber fra lavere divisjoner.

Liverpool har røket ut av FA-cupen mot lag fra lavere divisjoner ved fem anledninger de seneste 13 årene - Blackburn (2000), Crystal Palace (2003), Burnley (2005), Barnsley (2008) og Reading (2010). Liverpool slet også på hjemmebane mot nonleague-klubben Havant & Waterlooville  i 2007/08, men klarte avansement til slutt. I morgen venter Mansfield fra femte liganivå i England. 

- Jeg tenker på Havant & Waterlooville. Vi lå under 0-1 og 1-2 på Anfield. Det viser hvor vanskelig det kan være. Uansett hvem du møter, så kan du få trøbbel. Den kampen var på Anfield, slik at denne kommer til å bli enda vanskeligere, sier Jamie Carragher til Liverpoolfc.com.

- Det vil bli en av deres største kamper i livet på søndag, men det bør det være for noen av Liverpools spillere. Jeg spiller alltid hver kamp som om jeg ikke vet om jeg kommer til å spille flere.

- Jeg har ikke startet mange kamper denne sesongen. Forhåpentligvis får jeg starte nå. Spillerne bør se slik på det og forsøke å vise manageren hva de kan.

Carragher har vunnet FA-cupen to ganger, men innser at turneringens betydning har avtatt de senere årene.

- Jeg vokste opp med FA-cupen. Viktigheten har kanskje avtatt litt grunnet hvor stor Premier League og Champions League har blitt.

- Men 3. runde er en stor dag. De små klubbene mot de store klubbene, mange ulike oppgjør.

- Små klubber som slår ut langt sterke motstandere er fantastiske øyeblikk når du ikke rammes selv! Jeg husker Arsenal tape mot Wrexham, det var stort. Jeg tror de var mestere.

- Du håper at de små lagene skal gjøre det bra, men du ønsker ikke at det skal skje mot deg selv. Dette er en flott trekning for alle, en flott trekning for Mansfield med tv-kamp, og det er det FA-cupen dreier seg om.

- Selvfølgelig bør vi vinne, selvsagt bør vi vinne, men det kommer til å bli en vanskelig kamp og en tankevekker for noen av spillerne.

- Vi bør ha nok kvalitet. Hvis vi har den riktige innstillingen og spillerne er fokusert og klare, bør vi komme helskinnet igjennom.

Spillerne står overfor vanskelige spilleforhold på One Call Stadium, eller Field Mill som banen opprinnelige heter.

- Det må vi håndtere, sier Carragher som kan få sin 40. kamp i FA-cupen.

- Det er det samme for begge lag. Folk snakker om banen, men vi vokste opp med å spille på slike baner da vi var unger. Det er ikke ideelt, men du må stå på og finne en måte å vinne på.

Liverpool hentet nylig Daniel Sturridge fra Chelsea. Spissen kan debutere for Liverpool mot Mansfield.

- Jeg tror det er en bra overgang. Han tilfører litt styrke og hurtighet, noe som vi kanskje har manglet til tider denne sesongen. Og han scorer mål.

- Han kan spille i to eller tre posisjoner og gi litt dekning for Luis. Han gjorde det meget bra i Bolton. Jeg husker at han på høyrevingen benyttet venstrefoten og scoret mange mål der. Han er ung, og prislappen og hele pakken ser ut til å være en god avtale for oss.