Har studert Carra og Beckenbauer

Tiago Ilori trekker frem to spillere som han har finstudert for å bli en bedre midtstopper, nemlig Jamie Carragher og Franz Beckenbauer.

- Jeg var en beundrer av Jamie Carragher mens han spilte. Han og jeg er veldig ulike. Han har gjort alt innen sporten, mens jeg ikke har gjort noe ennå. Men vi er også ulike som spillertyper. Vi er ulike, men jeg har enorm respekt for ham og hva han har gjort for Liverpool FC, sier Ilori til Liverpool FC Magazine.

- Jeg kan være aggresiv når det trengs, men det er ikke en hovedingrediens i mitt spill. Jeg synes jeg er relativt rask. Jeg liker å ta med meg ballen fremover på banen og bygge opp angrep bakfra. Jeg liker også å være med fremover på dødballer, forteller portugiseren.

- Du har en tendens til å studere spillere i din egen posisjon, og jeg fikk alltid høre hvor god Franz Beckenbauer var, så jeg så mange videoer av ham under oppveksten. Jeg respekterer alle forsvarere som har klart å skape seg et navn innen sporten, men jeg skulle ønske jeg kunne bli like god som Beckenbauer.

Ilori innser at det blir tøft å kapre en midtstopperplass i Liverpool, men den harde konkurransen om plassene i akkurat den posisjonen. Daniel Agger, Martin Skrtel, Kolo Toure, Mamadou Sakho og Sebastian Coates er alle direkte konkurrenter til Ilori om en plass på førstelaget.

- Det er konkurranse om plassene, men jeg ser frem til å trene med disse spillerne og lære fra dem alle.

- Mamadou og jeg kom til Liverpool på samme fly. Han reiste fra Frankrike, og jeg kom fra Portugal. Vi fikk sjansen til å prate sammen, da han kunne nok engelsk til at vi kunne føre en samtale, og det var fint å møte ham.

- Jeg vil gjøre mitt beste og vil forsøke å bli vant til spillet her. Dersom jeg etter hvert får spilletid ville det ha vært stort. Jeg ville ha elsket det, men jeg vet jo ikke om det vil skje. Det jeg vet, er at jeg definitivt ser frem til utfordringen.

- Det var ikke noe vanskelig valg å ta. Jeg tror alle spillere ønsker å komme til Premier League, og når en stor klubb som Liverpool ønsker dine tjenester er det en stor mulighet. Spørsmålet var om det var riktig tidspunkt å ta dette steget på. Jeg tror jeg definitivt jeg har tatt den riktige avgjørelsen, og er veldig glad for å være her.