Jakt på firkløver

Etter alle solemerker prøver nå Liverpool å sikre seg spillerne Mamadou Sakho, Tiago Ilori, Victor Moses og Shay Given de nærmeste dager og timer.

Etter noen frustrerende uker tyder det på at man på Anfield kan se fram mot en fruktbar avslutning av transfervinduet. Den respekterte pressen synes å være enig om at Liverpool nå er på god vei til å sikre seg fire spillere med et utlegg på om lag £25M.

Mamadou Sakho – Vil bli det dyreste utlegget, hvor prisantydninger har variert helt fra £12M til et beløp på £19,5M (€23M) hvor alle bonuser er inkludert. Franske L’Equipe skriver for eksempel i dag om at klubbene er enig om en overgang på £14,5M (€17M) og hvor Sakho vil skrive under en fireårig avtale med LFC. Det er ventet at midtstopperen vil komme til Merseyside i løpet av helgen for forhåpentligvis å fullføre overgangen, og det er vel ikke utenkelig at han vil bli å finne på Anfield søndag ettermiddag til kampen mot Manchester United.

Tiago Ilori – Den overgangen som virker nærmest pr. i dag, hvor det er ubekreftede meldinger som sier at 20-åringen satte seg på et fly til England sammen med sin far i går kveld. Det skal også være booket til en legeundersøkelse, trolig i dag. Prislappen man er blitt enig med Sporting om er på £7M. Mens Sakho eventuelt vil bli regnet som en signering som nærmest umiddelbart kan styrke startelleveren er Ilori mer en mann for fremtiden. Liverpool skal også ha gitt uttrykk for at selv om Liverpool henter begge disse midtstopperne betyr ikke det at Martin Skrtel blir solgt i dette vinduet.

Shay Given – Den rutinerte keeperen skal også være nærme en overgang, da Brendan Rodgers utvilsomt vurderer 37-åringen som et sikrere alternativ som reservekeeper enn Brad Jones. Det er snakk om en låneavtale ut sesongen fra Aston Villa. Jones vil da trolig umiddelbart se som om etter en ny klubb, også det på lån.

Victor Moses – Noe av en joker i denne kortstokken. Brendan Rodgers har ikke lagt skjul på at han ønsker inn en kantspiller som kan bidra med flere scoringer, eller eventuelt en offensiv midtbanespiller. Man har prøvd seg på Mkhitaryan, Costa og Willian, men uten å få fast fisk, og det kan tyde på at man i Moses går for en midlertidig løsning ved å hente spilleren til Chelsea på lån for £2M ut sesongen. Det at man kan være i ferd med å bruke over £20M på to midtstoppere kan også influere denne avgjørelsen. I så fall vil en offensiv spiller høyst sannsynlig stå øverst på ønskelisten i januar eller til neste sommer.

Alt tyder på at det blir en travel transferhelg for Liverpool, og som trolig også innbefatter avslutningsdagen av vinduet på mandag.