Liverpool U18 - Leeds U18 3-1

Liverpool U18 er videre i FA Youth Cup etter å ha beseiret Leeds U18 3-1 på Anfield. Jordon Ibe (2) og Jack Dunn nettet for hjemmelaget. Hull borte venter i kvartfinalen.

Liverpool U18 (4-3-3): 1 Fulton;  2 Baio, 4 Jones, 5 Brewitt, 3 Maguire; 6 Lussey [kaptein], 10 Trickett-Smith (15 Brannagan 72), 8 Rossiter; 7 Dunn, 9 Sinclair (14 Peterson 90), 11 Ibe.
Ubenyttede reserver: 12 Cleary, 13 Mersin, 16 Ojo.

Leeds U18: 1 Grimes, 2 Roper, 3 Tiesse, 4 Purver, 5 Coker, 6 Skelton, 7 Phillips, 8 Mowatt [kaptein], 9 Parkin, 10 Walters, 11 Dawson.

Liverpool U18 møter Leeds U18 på Anfield i 5. runde av FA Youth Cup. Yalany Baio skal spille høyreback ettersom Ryan McLaughlin er ute med skade. Ingen alvorlig skade for nordiren, men han må regne med et par uker på sidelinjen. U16-spillerne Tom Brewitt og Jordan Rossiter får tillit fra start.

Vinneren av Liverpool-Leeds har fått bortekamp mot Hull i 6.runde.

1.min: Leeds tar avspark.

3.min: Ballen havner i returrommet etter en corner, men Dawson får elendig treff.

8.min: Mowatt fyrer løs fra langt hold/skrå vinkel, men rett på Fulton.

11.min: Ibe på raid fra egen banehalvdel. Skuddet fra cirka 25 meter går cirka 3 meter utenfor.

14.min: Ibe drar seg inn i feltet og takles/felles. Enten må dommeren dømme straffe eller corner, men den sortkledde dømmer målspark.

16.min: Leeds kontrer og Baio er tvunget til å felle ballfører ved midtstreken. Portugiseren avverger dermed en mulig stor sjanse.

19.min: Dunn skyter fra distanse. Grimes har full kontroll.

23.min: Stoke inn for Walters. Walters ønsker ikke å bytte med Leeds-ledelsen har bestemt seg for å bytte ham ut etter smellen han fikk i taklingen fra Baio.

24.min: Etter en corner skubber Stokes til keeper Fulton som har fått tak på ballen. Lærkula havner over streken, men scoringen annulleres for angrep på Fulton.

26.min: Purver skyter utenfor.

1-0 30.min IBE: Trickett-Smith med en brytning. Spiller ut til Ibe som drar seg inn i felter og dribler unna et par spillere før han setter ballen lavt til side for keeper.

31.min: Frispark fra langt hold. Dunn skyter utenfor.

33.min: Sinclair får ballen fra innkast. Spissen avanserer og dribler før han avslutter i nettveggen.

2-0 40.min IBE: Jordan Rossiter bryter og spiller til Jordon Ibe. Kantspilleren får gå hele veien før han avslutter fra like utenfor 5-meteren.

41.min: Dunn blir lagt ned på vei igjennom nede ved dødlinjen. Etter noe trekk havner ballen hos Brewitt. Avslutningen går like utenfor bortre stolpe.

45.min: Trickett-Smith kontrer og kommer inn i 16-meteren. Blir stoppet, men keeper får ikke kontroll. Ballen går mot mål, men blir klarert.

Pauserapport: Liverpool leder 2-0 til pause. Leeds begynte best, men Liverpool har tatt over og scoret to fine mål ved Jordon Ibe da Leeds har vært i ubalanse. Gjestene hadde også ballen over streken, men dommeren annullerte korrekt for angrep på keeper Ryan Fulton.

2.omgang:

46.min: Liverpool sparker i gang 2.omgang.

49.min: Sinclair er på vei igjennom, men felles av Skelton. Leeds-spilleren er heldig som unnslipper gult kort.

50.min: Dunn skyter frisparket over mål.

59.min: Mowatt med en tøff takling på Maguire. Leeds-spilleren får gult kort.

67.min: Cook for Perver.

67.min: Flott gjennomspill fra Rossiter. Dunn blir taklet i siste liten.

69.min: Ballen legges tilbake. Dawson fyrer over.

70.min: Rosssiter med flott skru på skuddet. Keeper må strekke seg for å redde.

2-1 71.min COOK: Ballen legges inn. Cook drar av noen Liverpool-spillere og setter ballen lavt nede i hjørnet.

72.min: Brannagan for Trickett-Smith.

74.min: Sinclair spiller opp til Ibe som brenner av. Utenfor.

76.min: Liverpool kontrer ved Dunn. Avslutningen går utenfor.

78.min: Dunn skyter i tverrliggeren fra meget langt hold.

79.min: Brewitt må klarere på linjen etter at Fulton ikke får klarert et innlegg.

83.min: Skelton får gult kort for en takling på Dunn.

84.min: Sinclair ligger nede med krampe.

84.min: Booker for Rooper.

85.min: Frisparket fra langt hold skyter Dunn i muren og til corner.

87.min: Stokes får ikke skikkelig treff på et innlegg.

88.min: Mowatt skyter fra distanse. Fulton gir retur. Parker er først på ballen, men Fulton blokkerer.

88.min: Ny redning av Fulton.

90 .min: Peterson for Sinclair.

90.+1. min 3-1 DUNN: Liverpool kontrer. Rossiter spiller til Dunn som finner Peterson. Svensken kommer inn i feltet og passer på tvers til Dunn i det keeper er på vei ut. Dunn kan trille ballen i åpent mål.

Sluttrapport: Liverpool er videre i FA Youth Cup etter 3-1-seier mot Leeds. Steve Coopers mannskap ledet 2-0 til pause etter to mål av Jordon Ibe. Etter pause prøvde Liverpool å kontrollere, men Leeds fikk en del ballinnehav. Bortelaget klarte imidlertid ikke å skape særlig med sjanser før de reduserte. Jack Dunn punkterte kampen fullstendig med en nettkjenning på overtid. Jack Dunn hadde tidligere i kampen en avslutning i tverrligger, mens Liverpool-keeper Ryan Fulton måtte foreta noen gode redninger. Jordon Ibe var Liverpool-spilleren som imponerte mest. For de helrøde venter nå bortekamp mot Hull i kvartfinalen (6.runde).