Ofte uavgjort

Seks av de ni siste Premier League-kampene mellom Manchester City og Liverpool har endt uavgjort.

City har vunnet to av de siste ni, mens Liverpool har vunnet en. Alle disse tre kom med seierssifrene 3-0.

Manchester City er det eneste laget i Premier League som ikke har avgitt poeng på hjemmebane denne sesongen. De har også scoret i alle sine siste 58 hjemmekamper i Premier League.

City har gjort 35 mål på sine åtte første hjemmekamper denne sesongen. Det er mest i toppserien på 51 år. Tottenham klarte det samme i 1962/63.

City har imidlertid ikke klart å score i sine to siste Boxing Day-kamper. De spilte uavgjort 0-0 mot West Bromwich i 2011 og tapte 1-0 for Sunderland i fjor.

Manuel Pellegrinis mannskap har den beste statistikken i Premier League mot motstandere på øvre tabellhalvdel. De har vunnet fem av åtte kamper, og kun tapt borte mot Chelsea.

Liverpool har vunnet sine fire siste ligakamper, og har gjort 17 mål på disse. Man må tilbake til april/mai 2003 for å finne sist de røde vant fem ligakamper på rad i samme sesong.

Brendan Rodgers sitt mannskap har imidlertid bare vunnet en av sine siste fem bortekamper i Premier League. To er endt uavgjort og to er tapt.

Liverpool har vunnet 11 av de 12 kampene hvor de har scoret først denne sesongen. Den siste kampen endte uavgjort.

Sist Liverpool vant på Boxing Day var i 2009, da de slo Wolves 2-0.

Luis Suarez har allerede gjort 10 mål i desember. Det er mest på en måned av noen spiller i Premier Leagues historie. Suarez har 29 mål på 26 ligakamper dette kalenderåret.

Kilde: BBC