Setter pris på konkurranse om plassene

Jose Enrique setter pris på tøffere konkurranse om plassene i forsvarsrekka til Liverpool.

Brendan Rodgers styrket i sommer forsvarsrekka med nykommere som Kolo Toure, Mamadou Sakho, Aly Cissokho og Tiago Ilori. Venstreback Jose Enrique tror at dette vil bidra til å gjøre Liverpool til et bedre lag.

- Konkurranse om plassene er veldig bra for oss. På min plass har man hentet inn Aly Cissokho, men han er skadet nå, sier Enrique til Liverpoolfc.com.

- Konkurransen om plassene gjør at du presser deg maksimalt. De spillerne som gjør det bra og fortjener å spille, vil spille. Det er viktig at du har noen bak deg som puster deg i nakken, og som du vet kan ta plassen din.

Enrique spår at Mamadou Sakho vil ha en lysende fremtid i Liverpool FC.

- Jeg snakket med ham for et par dager siden. Han er en fin fyr, og jeg liker ham veldig, veldig godt som spiller. Han gjorde det bra på mandag, likevel om han ikke hadde spilt på et par måneder. Du kan se at han er god med ballen, og i lufta er han veldig, veldig god. Jeg liker virkelig å spille ved hans side.

- Han må lære litt mer engelsk, og ikke minst hovedordene du trenger å kjenne til som forsvarer. Dette er veldig viktig med tanke på kommunikasjonen, men han er en toppspiller.

Sakho var ikke den eneste som fikk sin Liverpool-debut mot Swansea på Liberty Stadium, og Enrique ble også imponert over Victor Moses.

- Jeg kjente til ham fra før, ettersom han var i Wigan, og han har alltid fremstått som en veldig god spiller. Han hadde heller ikke spilt på lenge, så han ble litt sliten i andre omgang. Men i første omgang var han en av våre beste spillere. Målet han gjorde var fantastisk. I likhet med Philippe Coutinho og Daniel Sturridge er han en spiller som kan forandre en kamp når som helst – og det er veldig viktig å ha slike spillere.

Enrique synes at poengdeling i Swansea var et rettferdig resultat.

- Swansea spilte ganske bra i annen omgang, og det har alltid vært et vanskelig stadion å reise til. For meg fremstår Swansea som et av de beste lagene i måten de spiller fotball på, så jeg synes at ett poeng var greit for oss i denne kampen.

- Manageren sa før kampen at ingen vet bedre hvordan det er å spille i Swansea enn han, og han understreket at det er et vanskelig sted å få med seg poeng fra. Til slutt kapret vi det ene poenget, selv om de presset oss ganske sterkt. Etter fire kamper har vi 10 poeng, og ingen forventet det av oss før sesongstart. Vi har fått en veldig, veldig god start.

Enrique innrømmer dog at han var frustrert over at laget slapp inn to mål mot Swansea.

- Ikke fordi vi ikke klarte å holde nullen lenger, men fordi vi ser at dersom vi hadde holdt nullen så hadde vi vunnet kampen 2-0. Det er det viktigste. Å holde nullen er hyggelig, men det viktigste er å ta poengene.

- Det viktigste for en forsvarer er å forhindre scoringer og prøve å holde nullen, og med de spillerne vi har foran oss på banen tror jeg vi kan ta masse poeng dersom vi klarer å holde buret rent.