Shankly hedret med gallamiddag og utstilling

I går var det 100 år siden Bill Shanklys fødsel, og dette ble markert med gallamiddag og en egen Shankly-utstilling i Liverpool.

Liverpool-legender og en rekke etterkommere etter Bill Shankly var blant gjestene da managerlegenden ble hedret i Liverpool i går kveld. Tilstelningen ble ledet av Sky-kommentator Alan Parry og Liverpool Echos sportsredaktør John Thompson.

Tidligere spillere som Roger Hunt, Ian Callaghan, Ian St John, Ron Yeats og Tommy Smith var med på 100-årsmarkeringen av sin gamle sjef.

Under tilstelningen ble også Jamie Carragher tildelt The Bill Shankly Memorial Award.

- Jeg blir veldig ydmyk når jeg mottar en pris i Bill Shankly sitt navn. Shankly var unik. Han revolusjonerte Liverpool FC for mange år siden, og han vil aldri bli glemt, siteres Carragher av Liverpool Echo.

En utstilling som skal gjøre ære på Shankly ble åpnet tidligere på dagen. Blant annet ble et dusin tidligere ikke publiserte fotografier av managerlegenden stilt ut. "Shankly 100 – The Unique Collection" er navnet på utstillingen som nå er åpen for publikum i Capital Building i Old Hall Street i Liverpool sentrum. Her finner man 100 bilder av Shankly, hvor flere som nevnt aldri er blitt presentert for publikum før.

- Det er noen utrolige bilder her. Mange av de har jeg ikke sett før, uttaler Shanklys barnebarn Karen Gill.

Utstillingen inneholder også et gigantisk fødselsdagskort som fans kan signere for å markere 100-årsjubileet. Kortet har også fått signaturene til en rekke tidligere og nåværende Liverpool-spillere.

Utstillingen vil være åpen i to uker fremover.