Spansk pris til Liverpools supportere

En av Spanias mest prestisjefulle sportspriser tildeles Liverpools supportere for deres kamp for rettferdighet etter Hillsborough-tragedien.

Mundo Deportivo Awards gir prisen for «beste supportere» til Liverpool-fansen for deres kamp om å få frem sannheten i hva som skjedde på Hillsborough i april 1989.
Margaret Aspinall, leder i Hillsborough Family Support Group, som har kjempet iherdig for rettferdighet i 24 år, reiser til Barcelona for å motta prisen på vegne av Liverpools supportere på mandag.

- Jeg synes det er flott at fansen blir anerkjent for den støtten de har vist familiene og kjempet for rettferdighet i alle dissene årene, sier Margaret Aspinall til Liverpoolfc.com.

- Det er en fin gest, og jeg er beæret over å motta prisen på vegne av alle våre fans verden rundt.

- Vi så med gesten fra Mansfield for de 96 i januar hvordan folk rundt om i landet begynner å innse det vi har visst lenge. Denne prisen viser at folk rundt om i verden også begynner å forstå det.

Prisutdelingen skjer i regi av den anerkjente spanske sportsavisen Mundo Deportivo for 65. året. På den årlige prisseremonien deles det ut utmerkelser til beste sportsmann og sportskvinne i Spania, samt ytterligere 16 priser. En av disse er til de beste supporterne i en hvilken som helst sport verden over.

Prisen mottas etter et betydningsfullt år for alle som kjemper om rettferdighet etter Hillsborough. I september 2012 offentliggjorde Hillsborough Independent Panel sin rapport, og da ble det avdekket sannheter rundt tragedien som krevde 96 menneskeliv.