Suso tilbake på Melwood

Suso er som kjent lånt ut til Almeria for hele inneværende sesong, men denne uken er spanjolen tilbake på Melwood fordi det er vinterpause i den spanske ligaen.

- Det har vært godt å få en periode hjemme i Spania, nær hjemplassen min. Jeg kommer fra et sted bare tre timer unna, så jeg har ikke lang vei når jeg skal besøke familien. Jeg har vært fast inventar på laget, og det er hva jeg ønsket meg. Det er stor forskjell på klubbene, men jeg reiste dit for å spille mer og bli en bedre spiller, sier Suso til Liverpoolfc.com.

- Du må spille kamper for å bli bedre. Du kan forbedre deg gjennom trening, men det er ikke det samme som å spille kamper uke etter uke. Jeg har spilt i 90 minutter i de fleste kampene, noe som var veldig viktig for meg. Som sagt blir du bedre av å spille kamper, og jeg møter noen veldig gode spillere. Er du ikke på hugget, klarer du ikke ut med det.

- Når du spiller mot Real Madrid, Barcelona og andre topplag, ser du at de er veldig gode og veldig fokuserte på kampen. De løper og jobber hele tiden. Jobber du ikke like hardt som dem, får du ikke røre ballen engang. Når du befinner deg i en slik situasjon, ønsker du bare å løpe og gjøre alt du kan, for ellers får du ikke låne lærkula.

- Det har vært en fin erfaring å spille mot slike spillere. Du spiller mot noen av de beste spillerne i verden, og du ser kvalitetsforskjellen. Jeg spiller for et lite lag, som kjemper for å unngå nedrykk til andredivisjon. Jeg ønsket å spille 90 minutter hver helg, og gjør det, så jeg er veldig godt fornøyd.

Suso har gjort seg bemerket både med scoringer og en rekke målgivende pasninger for Almeria.

- Mål og målgivende pasninger bare kommer av seg selv. Det er ikke noe du kan bestemme deg for å gjøre. Det kommer naturlig i spillets gang. I Spania er tempoet kanskje litt lavere enn i England, noe som passer meg bedre. Men kvaliteten på spillerne i Almeria er ikke den samme som her i Liverpool, så hadde jeg spilt for Liverpool ville jeg kanskje hatt dobbelt så mange målgivende pasninger, men kanskje hadde jeg ikke hatt noen heller. Alt avhenger av hvordan jeg jobber og spiller.

- Nå er det vinterpause i spansk fotball, og jeg har en ukes ferie. Brendan Rodgers ønsket en prat med meg, for å høre hvordan det går. Jeg er glad for at han ringte meg og ba meg komme hit for en prat. Jeg ønsket selvsagt å hilse på lagkameratene mine og høre hvordan alt går her også. Alt er fortsatt som før.

- Som sagt ønsket jeg å bli lånt ut for å få spilletid, men jeg ønsket også å vise manageren og alle andre at jeg er kapabel til å spille for dette Liverpool-laget. Jeg vet det er en av de største klubbene i verden, og jeg ønsker å spille her. For meg er det viktigste å spille meg inn på dette Liverpool-laget. Den beste muligheten var å gå på utlån, for å bevise at jeg er i stand til det. Det var veldig viktig for meg å få spilletid denne sesongen.

- Jeg vet Liverpool følger med på det jeg gjør, noe jeg er glad for. Jeg er også glad for at jeg fikk komme hit til Melwood for denne praten om hvordan det går i Spania. Det er hyggelig. Det er flott at de holder et øye med hva jeg foretar meg, og at ting går bra.

- Jeg ser alle Liverpool-kampene jeg kan. Når vi spiller på samme dag blir det vanskelig å få sett kampen på TV, men jeg følger med på telefonen og ser at laget gjør det godt.

- Jeg håper jeg fortsatt vil få spilletid og spille hele kampene for Almeria hver uke, slik at jeg kan utvikle meg ytterligere som spiller. Deretter håper jeg å komme tilbake til Liverpool som en sterkere spiller. Jeg håper også å hjelpe Almeria til å unngå nedrykk til andredivisjon. Det er en hyggelig by med hyggelige mennesker. Neste år håper jeg å komme tilbake hit og spille for Liverpool.

- Liverpool er en fantastisk klubb og en fantastisk by. Folket her lever for fotballen. De går på kamp for å støtte laget sitt. Denne sesongen har jeg hatt en sjanse til å sammenligne fotballen i Spania og England, og jeg mener at fotballen i England er mye bedre enn i Spania.

- Jeg ønsker å takke Liverpool-supporterne for deres støtte under mitt låneopphold. Jeg kjenner til supportere av mange lag i Spania, og etter å ha bodd i England i noen år og spilt for Liverpools førstelag, kan jeg si at Liverpool-fans er noe for seg selv. De er trolig de beste i verden. Selv de som ikke går på kampene ser matchene på TV, følger med på internett og vet alt om klubben. De kritiserer ikke spillere som er ute av form. De prøver å hjelpe dem, og det er veldig hyggelig.