Tre før kamp: Hull City

Liverpool ligger nå utenfor topp fire, og må slå tilbake når Hull City kommer på besøk 1. nyttårsdag. Supporterpanelet diskuterer Chelsea, Hull og topp fire.

For første gang har Liverpool tapt to ligakamper på rad under Brendan Rodgers, og de røde må vinne mot Steve Bruce sitt Hull 1. nyttårsdag dersom en skal henge med i toppen og kampen om topp fire. 

 

Mads Bøyum, 22, Bergen

Liverpool er nå nede på femteplass på tabellen. Tror du de røde vil klare en topp fire-plassering?

 

- Skulle jeg gjettet en plassering, ville jeg sagt 4. plass. Det er en del som taler for en topp fire-plass, og da tenker jeg ikke bare på den hyppig gjentatte faktaopplysningen om at Liverpool har hjemmekamp mot alle i topp åtte unntatt United. En ting er at en del konkurrenter belastes av spill i Europa, en annen at Suarez ikke rekker å få karantene før Sturridge er tilbake (jinx, sorry), en tredje at jeg har usaklig stor tro på vårsesongen til Sterling. Han kommer til å score to allerede mot Hull (spådom som samsvarer dårlig med resultattipset nederst). Så blir det nydelig å få Gerrard inn igjen, han har en deilig og undervurdert evne til å snakke vett inn i hodet på dommerne.

 

- Ting som taler mot: Det finnes alltid en risiko for at Paul McShane ødelegger leggbeinet til Luis Suarez. Manchester United vinner nå alle fotballkampene de spiller dårlig i. Skrtel og Sakho kan bli hardere straffet for sine trøyeholdinger og kamikazetaklinger i egen boks. Ting som kan vippe troen begge veier: januarvinduet.

 

Hva gikk galt mot Chelsea?

 

- Av ting laget kunne gjort noe med: Ikke så mye, selv om flere selvsagt kunne prestert bedre i baklengssituasjonene. At et skadesvekket lag underlegent både på fysikk, rutine og kynisme taper med ett mål i på Stamford Bridge er verken flaut eller svakt, bare jæla irriterende. For øvrig – og dette er idiotisk å si ettersom 1-0-målet kom på måten det gjorde – synes jeg dødballene var frustrerende tamme.

 

Hva forventer du fra Hull som vant sin forrige kamp 6-0?

 

- Ifølge Drillo eller en jeg forveksler med ham, er du bortimot dømt til å tape den påfølgende kampen etter en så stor seier. Spesielt hvis du er et lag som nesten aldri vinner stort. Derfor forventer jeg ikke annet av Hull enn at de scorer et mål ut av ingenting. Deflection eller feildømt corner.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Mest sannsynlig på Scotsman i Bergen, selv om de var tomme for min foretrukne snack på søndag.

 

Stallen har virkelig fått kjørt seg i jula. Hvilke 11 ville du valgt til denne kampen om du var Brendan Rodgers?

 

- Mignolet - Johnson, Skrtel, Touré, Agger - Lucas, Henderson - Sterling, Luis Alberto, Coutinho - Suarez

 

Og om du må tippe resultat?

 

- 1-1.

 

Anders Mjaaland, 25, Kristiansand

Liverpool er nå nede på femteplass på tabellen. Tror du de røde vil klare en topp fire-plassering?

 

- Det har vært så mye snakk om tabellplasseringer (naturlig nok) helt siden oktober, føler jeg. Faktum er at vi bare er halvspilt, og den "lengste" delen av sesongen gjenstår. Det er mange overganger, formkurver, skader og suspensjoner som kan snu opp-ned på ting. Selv i skuffelsen etter Chelsea-kampen tok jeg meg selv i å tenke at "hvis noen hadde sagt at Liverpool ville være seks poeng bak serielederen ved nyttår før sesongen, ville jeg nok takket ja til det". Optimist som jeg er, tror jeg topp fire går. Men akkurat nå er det vanskelig å svare bombastisk på akkurat det.

 

Hva gikk galt mot Chelsea?

 

- Jeg liker egentlig ikke å dvele med kampene som er tapt! Det føltes fryktelig urettferdig ikke å få med seg et eneste poeng fra de to svært vanskelige bortekampene. Spesielt ettersom vi gikk inn i julen med en god dose selvtillit og flyt. Det er ikke noen tvil om at Liverpool-stallen nok er en smule tynnere enn flere av konkurrentenes. Mot City ville minst et poeng vært fair, men mot Chelsea kom det tydelig frem, både i form av skader og tempo, at det har vært et hardt program i det siste. I tillegg manglet de siste små marginene både offensivt og defensivt. Ballen spretter ikke helt Liverpools vei i avgjørende øyeblikk, og så kan man heller ikke legge skjul på at dommeravgjørelser (eller skal jeg si mangel på dommeravgjørelser?) også dessverre spilte en litt for stor rolle for utfallet av kampene.

 

Hva forventer du fra Hull som vant sin forrige kamp 6-0?

 

- Hull leverte to gode hjemmekamper (mot Manchester United og Fulham) i jula. De er ikke like ekstreme denne høsten som det de var som nyopprykket lag i 2008/09, men jeg tror fort at utviklingen vil være noe av den samme som da. Det vil si at vårsesongen blir betydelig tråere for Steve Bruce og hans mannskap. Likevel har de spillere som kan sørge for problemer, og de har allerede gjort det en gang for mye mot Liverpool denne sesongen. Dødballer kan være sjansen deres, og der har ikke akkurat Liverpool vært ovebevisende så langt denne sesongen, føler jeg. Jeg var tilstede på Anfield da et übereffektivt Hull klarte 2-2 for fem år siden. Året etter var jeg der også - den gangen ble det voldsomt komfortabelt 6-1 til de røde. Vi får håpe det heller mot det sistnevnte i det nye årets første kamp.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Det har jeg ikke tatt stilling til enda. Må rett og slett se an humøret og nervene før kamp. Etter å ha sett de to siste kampene i henholdsvis familieselskap og på jobb, frister det å se denne i ro og mak alene.

 

Stallen har virkelig fått kjørt seg i jula. Hvilke 11 ville du valgt til denne kampen om du var Brendan Rodgers?

 

- Er vel ikke så mange igjen å velge mellom? Med forbehold om at de jeg velger er spilleklare blir nok elleveren min slik:

Mignolet - Johnson, Toure, Agger, Cissokho - Lucas, Henderson, Moses, Sterling,Coutinho - Suarez.

- Alberto og Aspas ser jeg også på som aktuelle for en startellever slik situasjonen er nå, men klarer ikke å bestemme meg for hvem jeg vil ta ut. Moses har ikke imponert meg (og veldig mange andre) så langt, men hadde spillefri mot Chelsea og får nok trolig starte. Men ingenting ville gledet meg mer enn om han eller Aspas, som også har måtte tåle kritikk (til tross for at han knapt har spilt siden september), spiller en sentral rolle i tre poeng til hjemmelaget her.

 

Og om du må tippe resultat?

 

- Det blir som regel det stikk motsatte av hva jeg forventer før kampen. Jeg overlater denne til min lillebror Sander (15), som faktisk meldte 0-5 før kampen på White Hart Lane(!). Han var riktignok ikke like heldig med tipsene mot City og Chelsea, men i morgen tror og håper jeg han vil være i nærheten.  3-0-seier til Liverpool, er hans tips.

 

Roar Evjen, 43, Tromsø

Liverpool er nå nede på femteplass på tabellen. Tror du de røde vil klare en topp fire-plassering?

 

- Jeg har stor tro på at Liverpool vil klare topp 4 i år. Nå som de verste bortekampene er unnagjort (utenom Man Utd), er jeg sterkere i troen enn på mange år. I tillegg har vi gjenreist fort Anfield, så det lover godt fremover.

 

Hva gikk galt mot Chelsea?

 

- Synes ikke midtbanen fungerte. Chelsea vant alle andreballene, Hazard og Willian spesielt var superb, synd at vi ikke fikk han sist overgangsvindu. I tillegg var Chelsea effektive foran mål, noe vi ikke var. Henderson hadde ikke en god dag og Coutinho var ikke i nærheten av hva han er god for.  Chelsea er også best i klassen på å spille på ledelse, det at de satt innpå Mikel i pausen visste hvor kynisk Mourinho er. Webb burde ha dømt straffe til Suarez, men syns også fellinga av Hazard i 1 omg var straffe, så det går vel opp i opp.

 

Hva forventer du fra Hull som vant sin forrige kamp 6-0?

 

- Hull kommer proppfull av selvtillit og en nyklipt Huddlestone. Tror de vil gå på en kjempesmell mot et revansjesugen Liverpool lag som aldri taper 3 på rad. Hull har foresten overrasket stort i år, de spilte godt mot United, og hadde fortjent seier der (synd, svært synd at de ikke vant).

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Kampen ses i kjellestua sammen med familien.

 

Stallen har virkelig fått kjørt seg i jula. Hvilke 11 ville du valgt til denne kampen om du var Brendan Rodgers?

 

- Mignolet, Kelly, Agger, Toure, Johnson, Henderson, Lucas, Coutinho, Sterling, Moses (Smith) og Suarez. Sterling og Moses sin hurtighet bør utnyttes mot ikke altfor raske sidebacker.

 

Og om du må tippe resultat?

 

- 4-0. Suarez fire og Henderson ett.