Utmerkelse til Hillsborough-familiene

Hillsborough-familiene mottok en spesiell utmerkelse ved Daily Mirrors Pride of Britain Awards for deres kamp for rettferdighet i nesten 25 år.

Hillsborough-familiene fikk prisen for deres tapre kamp for rettferdighet for de 96 Liverpool-supporterne som døde i tragedien.

ITV News-programleder Mark Austin, som dekket Hillsborough-tragedien i april 1989, presenterte utmerkelsen. Han sa det var et oppdrag han aldri kommer til å glemme. Selv om ofrenes familier har blitt sviktet av politiet, har de aldri gitt opp.

Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group mottok prisen på vegne av familiene. Hun fikk stående applaus da hun entret scenen. Utmerkelsen ble delt ut av Liverpool-legendene Kenny Dalglish, Jamie Carragher, John Barnes og komiker John Bishop.

Aspinall sa at prisen ikke handler om enkeltindivider, men om alle familiene, supporterne og de overlevende fra den dagen.

- Dette er Merseysides stolthet. Jeg vil takke byen for dens støtte gjennom alle disse årene, uttalte Aspinall ifølge Liverpool Echo.

Seremonien ble avholdt på Grosvenor House Hotel i London.