- Alle fortjener skryt

I kveld vant de røde sin andre kamp på fire dager, og Steven Gerrard svarte på kritikken med fabelaktig opptreden. Nå vil han fortsette fremgangen, og kapteinen sier fjerdeplassen er målet.

– Vi har vist karakter den siste uka, og vi viste det igjen i kveld. Det kunne vært enda mer enn 3–1, så jeg synes alle sammen fortjener mye skryt, forteller han.

Leicester tok ledelsen på hjemmebane da en uheldig Simon Mignolet fikk ballen i ryggen før den rullet over streken, men Liverpool responderte umiddelbart: Adam Lallana smalt inn 1–1 etter at Rickie Lambert presset Leicester-forsvaret i en hodeduell.

• Se kampreferat: Leicester–Liverpool 1–3

I andre omgang bredsidet Gerrard inn 2–1 på lekkert vis, før Raheem Sterling ga Jordan Henderson muligheten til å sette inn lagets tredje fulltreffer og punktere kampen syv minutter før ordinær tid.

– Jeg er fornøyd med scoringen, men med enda mer fornøyd med seieren. Det er tydelig at vi ikke har vært gode nok denne sesongen, men vi er på vei fremover nå, fortsetter Gerrard.

– Vanskeligere å slå

Etter å ha tapt fire kamper på rad, har Liverpool nå gått ubeseiret gjennom de tre siste. I tillegg står de med nettkjenning i fem strake kamper for første gang denne sesongen.

– De tre siste kampene har vært strålende, og vi må prøve å bygge videre på det. Vi forsvarer oss bedre, vi står samlet, og vi er vanskeligere å slå nå enn for noen uker siden, sier han.

– Nå må vi bare fortsette i den retningen, så får vi tilbake vår verdensklassespiller i Daniel Sturridge, og derfra skal vi fortsette å kjempe hardt for fjerdeplassen.

– Klar straffe

Gerrard ble også snytt for straffespark på King Power Stadium da Leicester-keeper Kapser Schmeichel la ham i bakken etter pause. Dommeren vinket imidlertid spillet upåvirket videre.

– Jeg snakket med Lee Mason, og fortalte hva jeg syntes om det, så dommeren er klar over det. Alle andre, kommentatorer og eksperter, gjør seg nok opp sin mening om det, men jeg synes det er et klart straffespark, poengterer kapteinen.

– Problemet da er at han nok må gi keeperen det røde kortet, så jeg regner med at det er grunnen til at han ikke blåste. Men det er en klokkeklar straffe.

Vil ikke snakke om kontrakten

Brendan Rodgers bekreftet mandag at han og Liverpool har gitt Gerrard tilbud om kontraktsforlengelse på Anfield, men spilleren selv ønsker ikke å kommentere planene for fremtiden i kveld.

– Jeg bestemmer meg når jeg er klar. Det er ikke mye å si om det akkurat nå. Når det er det, skal jeg tre frem og si det som er nødvendig å si.

– Kan jeg spørre om hva som skal til for at du bestemmer deg? Mye tenking?

– Nei, det får du ikke spørre om, svarer Gerrard med et smil.

– Grunnen til at jeg ikke vil svare på spørsmål om det i kveld, er fordi det i kveld handler om laget og tre herlige poeng, og det er det overskriftene bør handle om.