- Betaler ikke £13M for Salah

Liverpool har ingen hastverk med å sikre seg Mohamed Salah, og er forberedt på at de må vente til sommeren, skriver James Pearce i Liverpool Echo. Besvarte spørsmål om klubbens overgangsplaner.

Selv om det har blitt skrevet side opp og side ned om Liverpool og Mohamed Salah denne vinteren, har journalistene som følger klubben tettest holdt seg rolig. James Pearce dekker Liverpool FC for Liverpool Echo, og stilte i dag til nettmøte.

 

- Jeg vil ikke si at Salah er i nærheten av å være gjort. Liverpool har fått prisen £13 millioner fra Basel, og vil ikke gå så høyt. Det gjenstår å se om en av de andre klubbene som er interessert vil betale den prisen, eller om Liverpool kan få til et kompromiss med den sveitsiske klubben. Liverpool er forberedt på å vente til sommeren når de tror Salah vil være tilgjengelig for en lavere sum. Når det gjelder andre overganger, så tror jeg ikke noe er nært forestående. Mesteparten av handelen i januar er gjort mot slutten av overgangsvinduet, og jeg tror det igjen vil være tilfelle, skriver Pearce.

Her er litt mer av hva Pearce tok seg tid til å svare på.

 

Om hvordan Liverpool opererer på overgangsmarkedet:

 

- Klubben har en gruppe som finner overgangsmål, og verdisetter spillerne. De går ikke over de summene, noe som betyr at det vil forekomme at de blir utbydd av rivaliserende klubber. Det kan være frustrerende, men realiteten er at eierne vil ha mest mulig verdi for pengene.

 

Hvilken posisjon klubben burde forsterke:

 

- Det er ganske klart at Liverpool trenger en venstreback og større bredde i midtbanen, både sentralt på kantene. Rodgers ønsket å kjøpe en venstreback av toppklasse forrige sommer, men det skjedde ikke. De kunne ikke komme til enighet om en overgangsum for Siqueira, og endte opp med Cissokho på lån - en spiller som enkelt og greit ikke er god nok. Flanagan vil snart være tilbake, men er i det lange løp et bedre alternativ til høyre. På midtbanen tror jeg de trenger et alternativ til Gerrard, Lucas, Allen og Henderson. I tillegg til på kantene, etter at Moses har slitt så fælt, trengs det en flankespiller for at Coutinho skal slippe å spille på kanten.

 

Om klubben jakter storspillere til over £20 millioner i dette vinduet:

 

- Eierne insisterer på at slike summer er tilgjengelig på den riktige spilleren - men Liverpool fant ut i sommer at det er tøft å lande toppklassespillere når du ikke har Champions League. Rodgers trodde han ville få Henrikh Mkhitaryan før Dortmund fikk han på andre tanker. Diego Costa sin agent brukte Liverpool til å få en forbedret avtale for angriperen i Atletico, og eierne ville ikke betale de £30 millionene Shakhtar Donetsk ønsket for Willian.

 

Tror Liverpool vil handle:

 

- Dersom du ser på alle Premier League-klubbene, så har få handler blitt gjort så langt. Det er bare 9. januar. Jeg vet at Sturridge var klar på forhånd i fjor, men det var unntaket fra regelen. Jo lenger ut i vinduet vi kommer, jo mer aktive vil klubbene bli. Jeg forventer fremdeles at Liverpool vil forsterke stallen.

 

Om Morata, som Marca mener Liverpool ønsker på lån:

 

- Jeg har ikke hørt om noen Liverpool-interesse for Morata. Med Sturridge tilbake i trening og Suarez i kjempeform tror jeg ikke at en angriper er prioritet for Rodgers i dette vinduet.

 

Klubben har fremdeles ikke erstattet McParland/Borrell:

 

- Det har blitt stille på den fronten. Alex Inglethorpe driver for øyeblikket akademiet, og det virker ikke som at Liverpool har hastverk til å ansatte erstattere. Jeg har inntrykk av at de vil vente til sommeren.

 

Tror ingen vil forlate klubben i januar:

 

- Med en så tynn stall kan jeg ikke se at Rodgers sender noen ut i løpet av dette vinduet. Det var forventet at Tiago Ilori skulle gå ut på lån, men det kan ha blitt droppet med Agger sin skade. Når det gjelder Cissokho og Moses har begge floppet på Anfield, men den eneste måten Liverpool vil kunne kansellere lånene er dersom Valencia og Chelsea vil ta dem tilbake, og jeg kan ikke se at det vil skje. Lån er alltid en gambling, og disse to har ikke fungert.