- Jeg legger ikke opp

Steven Gerrard forteller at han ikke har planer om å legge opp til sommeren. Sesongen har blitt som kapteinen forventet, men han leter ikke etter unnskyldninger.

Steven Gerrard er inne i det siste året på sin nåværende avtale. Han har så langt ikke skrevet under på en ny kontrakt, men har ingen planer om å legge opp til sommeren.

- Jeg legger ikke opp til sommeren. Jeg vil spille videre etter denne sesongen. Vi får vente og se om det blir i Liverpool eller et annet sted. Det er Liverpools avgjørelse, sier Gerrard i et intervju med Telegraph.

Sesongen har utartet seg litt som han forventet etter at klubben i sommer måtte selge sin beste spiller.

- Da Luis Suarez dro visste jeg at det ville bli slik. Når du kommer så nær tittelen er det viktig at du beholder dine beste spillere. Det handler ikke bare om hvem som kommer inn, men hvem du har der. Du må holde det sammen, og bygge videre på det. Dersom du tar bort en stor del av det og henter inn fire-fem spillere, kommer ikke ting til å skje over natten.

- Jeg ville elsket å ha en Fabregas eller Costa her, men jeg må forstå hvordan eierne ønsker å gjøre det, og akseptere at jeg er en Liverpool-spiller, og ikke en Chelsea eller Manchester City-spiller. FSG har sagt at de ønsker å hente inn spennende ungt talent til klubben. Du kan ikke forvente at det vil fungere over natten.

- Jeg leter ikke etter unnskyldninger, men det er flere grunner til vår haltende start. Vi mistet en nøkkelspiller, har hatt en nøkkelspiller skadet, fikk et stort tilbakefall med å ikke klare det forrige sesong, og andre Premier League-lag har forbedret seg. Chelsea har fått tak i sine manglende brikker, City blir sterkere for hvert år på grunn av finansene. Det er derfor vi ikke sitter på toppen av tabellen og alt er rosenrødt.

- Vi er ikke i en posisjon som City eller Chelsea, hvor manageren legger merke til at de er litt tynt besatt og bare går og kjøper to nye spillere. Kanskje det er litt annerledes i år hvor vi hadde mer tilgjengelig etter pengene fra Luis, men som du så med Tottenham - dersom du gjør fem kjøp betyr det også mange forandringer.

- Dersom Luis var her hadde vi muligens vunnet noen av kampene hvor vi har feilet. Det samme dersom vi hadde hatt Daniel Sturridge frisk. Dersom du mister en spiller i Luis sin form, og en spiller med Daniels potensial, så er det opp til deg frem til du enten får Sturridge tilbake eller Luis sin erstatter begynner å hamre inn mål.