- Mer enn en vanlig kamp

Etter Champions League-utslaget går fansen går med blandede forventninger før storoppgjøret. Brendan Rodgers sier lagmoralen likevel er god, og fokuserer først og fremst på en bedre opptreden.

– Vi er selvfølgelig ikke fornøyde med å ha bommet med et av målene våre for denne sesongen, men vi kan ikke dvele ved det. Vi står overfor en ny kamp og ei svært viktig uke, og neste kamp er alltid den viktigste, forteller Liverpools manager.

Basel-kampen kommer ikke til å bli påvirke spillerne negativt i storkampen om to dager, tror nordiren. Han mener sin og støtteapparatets jobb har vært å løfte moralen til spillerne, og de skal ha respondert bra på treningene.

– Perfekt kamp

– For oss har det vært viktig å ikke henge seg fast i skuffelsen altfor lenge. Dagen etter er det naturlig nok vanskelig fordi vi ikke avanserte, men nå er vi klare for å kjempe. Dette er en gruppe som er helt fokusert på å vinne og prestere bra. Kampen mot Manchester United er perfekt for oss, og vi håper å kunne ta med oss den selvtilliten og lagmoralen inn til kampen, sier han.

– Man må bare finne på måter som hjelper en å skifte spillernes fokus, glemme og lære fra det de har erfart, og heller se på dette som en mulighet til å forhåpentligvis komme i gang med en seiersrekke.

Rodgers legger ikke skjul på at det er tøft å skulle være i toppen på dette nivået, men poengterer at presset er noe av det han og spillerne liker. Nå er Liverpool, mer enn noe annet, innstilt på å først og fremst spille bedre fotball.

– Man må være målrettet når man er i en klubb av denne størrelsen. Forventingene er noe man ønsker. Vi har et veldig stort fokus på å forbedre prestasjonsnivået vårt. Vi vet at vi er i stand til det. Vi ønsker å få en rekke med gode resultater, slik at vi klatrer på tabellen.

– Representerer en by

Manchester United er sammen med sin naboklubb de mest formsterke lagene i Premier League for tiden. Louis van Gaal, som må klare seg uten Ángel Di María på søndag, innehar tredjeplassen på tabellen, og de har åtte poeng opp til Chelsea på første.

Hvis hjemmelaget vinner på Old Trafford denne helga, vil Liverpool bli liggende ti poeng bak sine erkerivaler. Et bortetap kan samtidig også sørge for ni poeng opp til fjerdeplassen.

– Vi tenker egentlig ikke på akkurat det. Dette er mer enn en vanlig fotballkamp. Man representerer en hel by og gruppe supportere, som dem imellom har hatt en herlig rivalisering i mange år, sier Rodgers.

– Som dere forstår, var vi skuffet etter Champions League-kampen. Målet vårt var å avansere fra gruppespillet, og det klarte vi ikke. En ting vi imidlertid alltid har klart å holde fast på, er moralen i spillerstallen. Uansett hva som sies eller skrives om oss på utsiden, så har vi klart å beholde den sterke mentaliteten, og i dag var fokuset helt og holdent på å bli klar til helga.

– Dette er en veldig viktig kamp, noe det alltid er. Det er et storoppgjør på terminlisten i dette landet – av forskjellige grunner. Vi ønsker å gjøre det bra i denne kampen. Det var enestående resultat og opptreden forrige sesong, og jeg ville blitt veldig glad om vi kunne gjenskapt det på søndag.

• Les også: – Fansen trodde knapt sine egne øyne

– Spillerne er avslappet, men fokuserte, og vi har fortsatt en dag til på å forberede oss. Vi skal være klare. Men for vår del handler det mest om å forbedre nivået på prestasjonen vår. Vi har fått noen bedre resultater i det siste. Men vi ønsker å fortsette utviklingen. Vi kommer til å bli bedre og bedre utover i sesongen, noe lagene mine har vist tidligere. Men vi ønsker at det skjer så fort som mulig.

Avspark er søndag klokka 14.30.