- Resultatene vil komme

Liverpool hadde fortjent alle poengene mot Arsenal i går, mener Jordan Henderson. Han føler seg trygg på at laget begynner å vinne kamper dersom de fortsetter i samme spor.

– Det er gledelig at prestasjonsnivået er så mye bedre. Man kan føle at intensiteten er tilbake, spesielt med tanke på gjenvinningsfasen og presset høyt i banen. Pasningsspillet, bevegelsene og gjennombruddene er også bedre, sier 24-åringen til Liverpool Echo.

Rødtrøyene har bare tapt én av sine åtte siste kamper, og det var borte mot Manchester United for ei drøy uke siden. Siden den kampen har laget fått semifinalebillett i ligacupen, og i går var ineffektivitet grunnen til at Arsenal ikke ble slått på Anfield.

• Les også: – Vi fortjente bedre

– Forhåpentligvis kan vi fortsette å bygge videre på det og fortsette å plukke poeng. Vi nærmer oss det nivået vi vet vi har inne. Dersom vi fortsetter å spille slik, vil resultatene etter hvert komme, forklarer Henderson.

– Det ville vært fryktelig å tape kampen mot Arsenal. Ett poeng var det minste vi fortjente. Til syvende og sist må man bare være fornøyd med det ene poenget, men jeg mener vi burde tatt alle tre. Vi dominerte med ballen, og vi skapte målsjanser. Det var frustrerende at vi ikke klarte å ta vare på dem.

Landslagsspilleren hyller imidlertid karakteren i laget. Utlikningen til Martin Skrtel kom omtrent syv minutter på overtid – og Liverpool hadde bare ti menn på banen etter Fabio Borinis røde kort.

– Har fungert bra

Samtidig skryter han av manageren, som har tatt grep etter en lite imponerende sesongutvikling. I de siste kampene har han brukt tre forsvarere, satset på overtall sentralt i banen og flyttet Raheem Sterling opp som midtspiss. Henderson har spilt som vingback i 3–4–2–1.

– Vi har sett gode ut i den formasjonen. Det har fungert bra så langt, og vi skal fortsette å jobbe med det. Det er en ny posisjon for Raheem som sentral spiss, men han har vært enestående med bevegelsene og egenskapene til å skape problemer for de andre, sier visekapteinen.

– Nå håper vi han fortsetter på den måten, og at han bare blir bedre og bedre. I tillegg kan spillere som Daniel Sturridge komme tilbake og gi oss et løft i januar, og alle sammen vet at vi bare må fortsette utviklingen.

Neste kamp for Liverpool er mot Burnley på bortebane 26. desember. Deretter kommer Swansea og Leicester på Anfield-besøk henholdsvis 29. desember og 1. januar.