- Vi kan gi England problemer

Luis Suarez vet hvor mye mesterskapet betyr for Uruguay. Kan ikke si hvem av Messi og Ronaldo som er best, men er også stor beundrer av Andres Iniesta.

Uruguay møter England 19. juni i gruppespillet i VM. Luis Suarez står overfør møte med fem klubbkamerater. Steven Gerrard, Jordan Henderson, Glen Johnson, Daniel Sturridge og Raheem Sterling er alle i Englands tropp.
- De har meget gode spillere som er i form og spiller for store klubber, uttaler Luis Suarez om England ifølge Liverpool Echo.

- De fleste spillerne kommer fra store klubber i Premier League, og det betyr mye. Men vi vet også at de har noen problemer og at vi kan skape trøbbel for dem.

Uruguay er en av åtte nasjoner som har vunnet VM. «La Celeste» har gått til topps to ganger. Sist gang i 1950, forrige gang Brasil arrangerte mesterskapet.
- Det er klart at Uruguay vet betydningen av et VM i Brasil. Det er viktigere grunnet hva som har skjedd tidligere, men nå tenker vi på nåtiden.

- Brasil slo oss ut av Confederations Cup i fjor. Det var ikke fortjent ettersom jeg synes vi spilte best. Men slik er fotball. Du kan ikke vinne bestandig selv om du spiller en god kamp.

- Vi innser at VM i Brasil motiverer oss mye grunnet hva vi har opplevd tidligere. Vi er et lite land, men prosentandelen spillere er utrolig. Det er et sterkt ønske om å vinne og oppnå noe. Det er noe vi uruguayanere har, den lysten.

Suarez er blant verdens beste spillere. Kanskje er det bare Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som rangeres foran Liverpool-spissen for tiden. Duoen blir også å se i VM.
- Messi og Ronaldo er helt forskjellige spillere. Jeg klarer ikke si hvem av dem som er best. Messi har en herlig teknikk, scorer mye, er en fremragende dribler også fordi han er en liten kar.

- Ronaldo ser ut som en maskin. Alt ser perfekt ut for ham. Han kombinerer kraft med spilleforståelse og treffer alltid ballen perfekt. De er begge på samme nivå.

- Men jeg beundrer også Andres Iniesta mye. Han er den type spiller som alltid tenker raskere enn alle andre spillere og sender i vei utrolige pasninger,

- Han gjør ting som du ikke forventer. Han ser muligheten som andre ikke ser. Men det er ikke bare hans spillemåte, men også hans levemåte. Han er alltid rolig.