- Vi vet hva vi må gjøre

Steven Gerrard sier at Liverpools spillere er fullt klar over oppgaven de har foran seg om de skal bli ligamestere denne sesongen.

- Av og til er det enklere når du har et mål, og du vet eksakt hva du må gjøre for å nå det målet, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Opp gjennom årene har vi ofte slitt på hjemmebane mot lag vi burde ha slått komfortabelt. De siste årene har vi egentlig ikke hatt så mye å spille for på denne tiden av året, men i år vet vi at vi har en sjanse på pokalen.

- Vi vet vi ikke har råd til å underprestere. Vi kan ikke ta lett på noen kamper, eller gå til noen kamper med feil innstilling. Da vil du skli på et bananskall, og du er ute av kampen.

- Jeg prøver å ikke tenke for mye på at vi har sjansen til å vinne Premier League. Ikke misforstå meg, det har vært i tankene fra tid til annen, men med årene har jeg lært at dette kan være en nådeløs liga, og en dårlig kamp eller en stygg feil kan føre til et uavgjort resultat eller et tap.

- Vi må beholde fokus, og bare tenke på neste kamp. Beskjeden er at vi ikke har vunnet noe som helst ennå.

- Vi er med i tittelkampen. Vi kommer ikke unna det. Vi kan ikke nekte for det. Det vil bare være dumt. Men all erfaring tilsier at du ikke må miste bakkekontakten.

- Kampene kommer tett nå, så du får ikke tid til å tenke så mye, noe som egentlig bare er bra. Det er når du får for mye tid til å tenke, at du begynner å tenke på hva om så og så skjer.

- Sunderland-seieren var en viktig seier for oss. Alle forventet at vi skulle kjøre over dem, og vinne med fire eller fem mål, men du får det samme antallet poeng for seier uansett.

- Vi er et ungt lag, så det er viktig at de erfarne spillerne bidrar til at de unge beholder bakkekontakten og er ydmyke. Men samtidig skal ikke de unge spillerne frykte noe. Vi har noen fantastiske unge spillere, som har en stor fremtid foran seg. Det er jeg som burde ha angst, da det er meg tiden er i ferd med å løpe fra!

- Vi forsøker å komme over hvert eneste nye hinder i hver eneste kamp. Alle representerer en ny test.

- Sunderland kom for å spille uavgjort, med to defensive midtbanespillere og fem mann bak. Det var vanskelig å bryte dem ned, men vi viste flott vinnervilje ved å ri av stormen til slutt.

- Det blir en vanskelig kamp mot Tottenham. De er et av de sterkeste lagene på bortebane i Premier League. Det er stort sett for hjemmeformen de har fått kritikk denne sesongen. Det er på hjemmebane de har følt presset. De er utvilsomt et godt lag på bortebane.

- De hadde ingen kamp i midtuken, så de er friske og raske. Vi forventer en tøff kamp. I den situasjonen vi er i nå, må vi vinne hver eneste kamp. Det er snakk om en cupfinale-mentalitet. Vi har sju cupfinaler igjen. Vi må forsøke å vinne dem alle.