Analyser egne prestasjoner

Liverpool FC sliter i motbakke for tiden, og keeper Simon Mignolet er blant dem som analyserer egne prestasjoner i håp om å finne en vei ut av uføret.

- Jeg studerer opptak av kampene, og er svært selvkritisk. Jeg ser kampene om igjen sammen med keepertreneren. Sammen analyserer vi alt dagen etter kamp, forteller Mignolet til Liverpool Echo.

- Vi ser på hver eneste lille detalj. Vi ser på ting som folk neppe tenker på at en keeper har fokus på, som et innlegg som går bak mål eller et innkast 50 meter fra mål. Vi studerer min posisjonering på disse situasjonene.

- For meg er det ikke fruktbart å bekymre seg for hva andre sier eller analyserer, for vi gjør alt vi kan for å sørge for at vi forbedrer oss. Vi må sørge for at vi presterer på topp, og da vil resultatene komme av seg selv.

Liverpool har sluppet inn 18 mål på 12 ligakamper denne sesongen, og forsvarsspillet er blitt sterkt kritisert.

- Selvtillit har mye å si både når det gjelder å score mål og slippe inn mål. Dette handler ikke om enkeltspillere, men om hele laget. Vi vinner som en samlet tropp og taper som en samlet tropp. Som lag må vi sørge for at vi presterer på topp, og vi vil bli sterkere om alle står sammen.

- Vi må skape mål sammen, og vi må forsvare oss som en enhet. Vi er sammen om dette. Vi må jobbe hardt, og ikke tenke bare på oss selv, men på laget. Det handler om klubben, og om supporterne.

- Dersom vi ønsker å vinne fotballkamper igjen må vi gjøre det kollektivt som lag, ikke som enkeltspillere. Det er ikke vits i å påpeke at spissene må score flere mål, eller at forsvaret må holde buret rent oftere. Det handler om å vinne kamper som et lag. Det gjorde vi i fjor, og det er de taktene vi må finne tilbake til.

- Jeg studerer egen opptreden, og gjør mitt ytterste og jobber hardt. Dersom selvtilliten er høy vil alle spillerne spille bedre. Det er logisk. Du mister ikke talentet ditt over natten. Alle jobber hardt for å vinne fotballkamper igjen.